Dobler ytelsen i System i-servere

Dobler ytelsen i System i-servere

IBM slipper snart System i570 med POWER6 og lover en dobling i hastigheten sammenlignet med POWER5.

Nå i september slipper IBM System i570 med POWER6-prosessorer. Dette er den første System i-serveren som tar i bruk den nye prosessoren. Med hastigheter fra 3,5 GHz til 4,7 GHz, jobber POWER6 dobbelt så raskt som POWER5, men med samme energiforbruk til drift og kjøling. Kundene kan dermed enten øke ytelsen med 100 prosent eller halvere energiforbruket.

Mikroprosessoren er et resultat av fem års forskning og utvikling hos IBM, og er første brikke bygd på IBMs nyeste 65 nanometer prosessteknologi.

Tidligere kjent som AS/400 er System i-servere myntet på de med behov for systemer mellom stormaskiner og pc-baserte servere. HP og Sun er de største konkurrentene i dette markedet som gjerne defineres prismessig mellom 100 000 dollar og en million dollar. System i570 får en startpris på rundt 165 000 dollar. Tidligere i år lanserte IBM System p570 med denne prosessoren.

I5/OS i versjon 6

IBM melder samtidig om at de til neste år vil ha ferdig versjon 6 av i5/OS-operativsystemet. Nyheter i denne store oppgraderingen blir ny kryptering av data til disk og bånd, virtualisering som muliggjør at en i5/OS-partisjon kan dele lagring med en annen partisjon, verktøy for utrulling og integrasjon av Web services og en Web-applikasjonsserver for å forenkle utrullinger av Java-applikasjoner.

De nye lagringsmulighetene vil ifølge selskapet gjøre det enklere og rimeligere å opprette virtuelle serverpartisjoner. Det er mulig å ha opptil 160 slike på System i-servere. Tidligere tillot ikke operativsystemet deling av disker på tvers av flere partisjoner.

IBM kaller i5/OS for et integrert operativsystem ettersom det inkluderer administrasjon av database, lagring, sikkerhet og en Web-applikasjonsserver. Selskapet lover ellers at neste års oppgradering vil by på bedre støtte for blandede miljøer som Unix- og Windows-systemer.

Prisstrukturen for 2008-versjonen av i5/OS vil ha en økt fleksibilitet slik at kundene skal kunne velge funksjonalitet. IBM slo ellers nylig sammen sine System i- og System p-produkter for å opprette en ny forretningsenhet som fokuserer på større bedrifter. Ifølge IBM er System i570 ideell for serverkonsolidering som sparer gulvplass, energi og kjølekostnader. Investering i systemet gjøres lettere ved at IBM lar kundene skalere og betale etter bruk.

Les om:

Komponenter