Dobler ytelsen til smarttelefonen

Dobler ytelsen til smarttelefonen

Texas Instruments vil ha tokjerners smarttelefoner på markedet innen utgangen av året.

Texas Instruments har annonsert at de vil lansere en tokjerners prosessor for smarttelefoner og tabletmaskiner senere i år.

Den nye OMAP4-serien med prosessorer vil gi dobbelt så høy ytelse som de enkeltkjerners OMAP3-prosessorene som finnes på markedet i dag. Den vil ha en klokkehastighet på 1 GHz og trekke inntil 50 prosent mindre strøm enn tidligere modeller.

Ifølge Texas Instruments vil nye OMAP4430 blant annet øke ytelsen til applikasjoner og åpne for inntil 10 timer med videoavspilling i 1080p, eller mer enn 15 timer med video i 720p.

Det er en vesentlig forbedring sammenliknet med de fire timene i 720p som den tidligere OMAP3630-prosessoren kan levere.

Ny prosessordesign

Ifølge Robert Tolbert, direktør for produktutvikling for smarttelefoner i Texas Instruments, er mange av forbedringene mulige takket være en ny prosessordesign.

OMAP4430-prosessoren er basert på ARMs siste Cortex A9-design. Tolbert vil ikke gå ut med navn på hvilke smarttelefonprodusenter selskapet jobber med, men forteller at selskapet nå forbereder brikken for bruk i ulike nye enheter som skal være tilgjengelig senere i år.

Motorola har også tidligere sagt at de planlegger å ta i bruk tokjerners-prosessorer i kommende modeller.

Motorolas har tidligere brukt Texas Instruments OMAP3630, som er basert på AMDs Cortex A8, i sine smarttelefonermodeller, deriblant i sitt nye flaggskip Droid X.

Raskere tabletmaskiner

Texas Instruments planlegger også å selge inn OMAP4-brikkene for bruk i håndholdte pc-er som tabletmaskiner.

Blant annet har Nvidia har allerede annonsert nye brikker for tablet-maskiner basert på Cortex A9-designet.

OMAP4430-brikken skal produseres ved hjelp av 45-nanometersprosess, men Texas Instruments har planer om å flytte over på 28-nanometersprosessen, noe som vil øke ytelse og energieffektivitet ytterligere.

Texas Instruments har også inngått en avtale med ARM om produksjon av brikker basert på ARMs kommende brikkedesign med kodenavn Eagle. De to selskapene har jobbet sammen om brikkedesign, og vil ifølge Tolbert komme med flere detaljer senere i år.