Documents for iOS oppdatert

Documents for iOS oppdatert

Det beste filhåndterings-programmet for iPhone og iPad?

Hvordan håndtere filer på en iPhone eller iPad?

Apples iOS-versjon er bygget opp med sandkasser der apper ikke kan leke med hverandres dokumenter.

Sandboxing er et sikkerhetstiltak som skal forhindre ting som virus. Og så har jo ikke iOS en Finder heller, så hvordan oversende og bearbeide filer?

En typisk vei å gå er selvfølgelig å e-poste seg et dokument - tungvint, men velfungerende. Langt bedre er det selvfølgelig å lagre dokumenter til en nettsky som for eksempel Dropbox, Cubby eller OneDrive. På denne måten kan samme dokument aksesseres fra både iOS og Mac-en.

Men appene som disse tjenestene bringer med seg, har begrenset funksjonalitet. Bruk derfor heller en ordentlig filhåndterer, dersom du tenker å jobbe litt med dokumenter på en iPad eller iPhone.

Favoritt

Documents fra Readlle er en klassiker og favoritt her i redaksjonen. Her kan du både importere, arkivere og eksportere filer via WiFi, skytjenester eller fra e-post.

I tillegg kan Documents vise filer. Har du lastet over en drøss med fotografier, kan du kjøre lysbildefremvisning direkte fra samme app. Eller om du har overført filmarkivet ditt, kan disse også vises, der og da. Det samme gjelder for Office-dokumenter, PDF og så videre.

Dessuten finnes det koblinger til tilleggsprogrammer, som for eksempel en dokumentskanner som automatisk trimmer bilder tatt med iPhone-kameraet til arkets ytre rammer og også retter perspektivisk fordreining.

Documents er nå iOS 7-ifisert med flatt ytre i tillegg til en rekke nye funksjoner.

Du kan lese mer om Documents for iOS her . Se en promo-video nedenfor.

Du kan laste ned Documents for iOS gratis fra iTunes AppStore her . Anbefales (fremdeles).

Les om:

Komponenter