Døp filene raskt og effektivt

Døp filene raskt og effektivt

Brukertips: Her er en smart oppskrift på hvordan du effektivt endrer filnavn.

Har alle bildene i bildesamlingen din et navn som DCIM1234.JPG? Skal du døpe om filnavn i Windows Vista kan du spare tid ved å lære deg dette trikset.

I stedet for at klikke på en fil, gi det nytt navn, trykke «Enter» og deretter gjøre det samme på neste fil kan du med fordel bruke Tab-tasten.

Klikk på den første filen for gi den et nytt navn på vanlig måte, men i stedet for å klikke på «Enter» klikker du heller «Tab». Da hopper du automatisk videre til samme operasjon i neste fil. Deretter er det bare å skrive inn endringene fortløpende for alle filene i katalogen.

Til forskjell fra andre verktøy som endrer filnavnene automatisk har du med denne fremgangsmåten full kontroll over hva filene skal hete.

Løsning for XP

Denne fremgangsmåten fungerer dessverre ikke under Windows XP, men her finnes det en alternativ løsning som gir deg nye filnavn automatisk:

Markere alle filer i en katalog, høyreklikk og velg «Gi nytt navn». Skriver du for eksempel «julen 2008» og klikker «Enter» døpes alle bildene i katalogen automatisk om til julen 2008 (1), julen 2008 (2) osv.

Trikset fungerer ikke bare med bildefiler, men alle ulike filtyper. Det spiller heller ingen rolle hvor mange filer du har i katalogen.

På denne måten kan du raskt gi et mer hensiktsmessig navn til alle bildene dine

Har du et godt tips til lure løsninger i Gmail, Word, Picasa, Google Earth, Windows Utforsker eller noe helt annet så send oss en e-post på brukertips@pcworld.no