Dramatisk økning i nettfiske

Dramatisk økning i nettfiske

Antallet internettbrukere som blir utsatt for nettfiske har i løpet av de siste tolv månedene økt med 87 prosent.

Antallet brukere rammet av nettfiske, eller phishing, har i de siste tolv månedene økt fra 19,9 til 37,3 millioner. Det ifølge en ny rapport fra sikkerhetsselskapet Kaspersky Lab.

Rapporten viser at Facebook, Google, Yahoo og Amazon er blant de viktigste målene.

Undersøkelsen som ble gjennomført i juni 2013, er basert på data fra skytjenesten Kaspersky Security Network som samler inn data om internett-trusler i sanntid, skriver Computer Sweden.

Linker fra falske nettsider

Nettfiske var tidligere en variant av spam, men epost er ikke lenger den mest vanlige distribusjonsmetoden for angrepene. Ifølge rapporten ble kun 12 prosent av alle nettfiskeangrep utført via spam. Øvrige 88 prosent kom fra linker til nettfiskesider som folk har klikket på, for eksempel gjennom nettleseren eller en meldingstjeneste som Skype.

Tjenester fra Google, Facebook, Yahoo og Amazon er blant de som hyppigst opplever nettfiskeangrep. 30 prosent av alle registrerte hendelser involverte falske versjoner av disse nettstedene. Over 20 prosent av alle nettfiskeangrepene prøvde å etterligne banker og andre finansielle organisasjoner.

Majoriteten av servere som brukers til nettfiskeangrep er registrerte i USA, Storbritannia, Tyskland, Russland eller India. Antallet unike kilder bak angrepene, som for eksempel falske nettsider og servere, har mer enn tredoblet seg fra 2012 til 2013.

Les om: