Dropbox endelig i versjon 1.0

Dropbox endelig i versjon 1.0

Er raskere og kommer med ny funksjon for synkronisering av utvalgte mapper.

Dropbox er en av de enkleste løsningene for synkronisering av filer på tvers av flere datamaskiner.

Tjenesten ble lansert i 2008, men først i slutten av forrige uke rullet selskapet ut versjon 1.0 av programmet.

Bedre ytelse

Ifølge selskapet kommer oppdateringen med "store ytelsesforbedringer", og versjon 1.0 reduserer visstnok minnebruken på datamaskinen med opptil 50 prosent. På Mac har programmet blitt totalt omskrevet i Apples Cocoa-rammeverk, noe som blant annet gjør filstørrelsen 20 prosent mindre. Forbedringer ved grensesnittet er gjort på tvers av alle tre plattformer.

Selektiv synkronisering

Den store funksjonen i 1.0 er imidlertid "selective sync", en funksjon som lar deg velge hvilke mapper (og filer) som skal synkroniseres på hver enkelt datamaskin. Ikke bare sparer du tid og båndbredde, men også diskplass. Utrolig kjekt om man bruker en liten bærbar som for eksempel MacBook Air.

Oppdateringen av Dropbox kommer også med støtte for "extended attribute sync". Dette gjør det mulig for brukere å enkelt laste opp og synkronisere filer med såkalt "resource forks" (deler av en fil som visse programmer bruker for å lagre informasjon) uten frykt for at dataene skal bli ødelagt eller slettet.

Les også:

Bildene i sikkerhet og i synk i skyen

Last ned gratis

Dropbox 1.0 er gratis og tilgjengelig for nedlasting fra selskapets nettsider for Mac, Windows og Linux. Versjonen for iPhone, iPod touch eller iPad finnes på App Store her. Finnes også for Android og BlackBerry.

Mac-brukere bør for øvrig kjøre OS X 10.4 eller senere.

Ved registrering får man 2 gigabyte lagringsplass gratis, men det er mulig å få ytterligere 250 megabyte ved å gjennomføre alle punkter på denne siden og ytterligere 640 megabyte ved å gjennomføre alle punkter på denne siden. Man kan utvide lagringsplassen til 50 eller 100 gigabyte for henholdsvis 10 og 20 dollar i måneden (cirka 60 og 120 kroner).