Du kan bli syk av pc-en din

Du kan bli syk av pc-en din

Pc-tastaturene og telefonene våre er så fylt med bakterier at de utgjør en helserisiko.

Dette viser tester med dyrking av bakterier foretatt på Rikshospitalet i Danmark, ifølge firmaet Cyber Clean.

Ekstra sykedager med sløvhet og mageproblemer kan være noen av konsekvensene av at tastaturene og telefonene er fulle av kolibakterier, resistente stafylokokker og andre bakterier.

Tastaturer, enten det er på datamaskiner, kopimaskiner eller mobiltelefoner, er fulle av hår, døde hudceller, matrester og støvmidd.

Et gjennomsnittlig tastatur samler flere bakterier enn toalettsetet på et offentlig toalett, ifølge en undersøkelse fra Statens Seruministitut i Danmark.

Delte maskiner farlig

Bakteriefylte tastaturer er ofte et resultat av at medarbeidere spiser ved datamaskinen sin og unnlater å vaske hendene etter toalettbesøk. Spesielt på arbeidsplasser der man deler datamaskiner, blir risikoen for å overføre sykdommer mangedoblet ved manglende regelmessig rengjøring av tastaturene.

Naturligvis skaper slike problemer også et marked for dem som ser mulighetene for egnede rengjøringsmidler. Et slik produkt er Cyber Clean, som ifølge produsenten greier å fjerne 99,9 prosent av alle bakterier selv bak tastene, der det er vanskelig å komme til.

Klistrete masse

Cyber Clean består av en lett klistrete og bløt masse, som på grunn av sin konsistens og desinfiserende effekt klarer å drepe bakterier og rengjøre på steder der konvensjonelle rengjøringsmidler aldri kommer til.

PC World har for ordens skyld ikke testet Cyber Clean, så vi kan ikke gå god for produsentens påstander. Produktet fås kjøpt i pakninger til mellom 28 og 45 kroner.