Duke Nukem Forever forsinket

Duke Nukem Forever forsinket

Duke Nukem Forever-spillet kommer til Mac i august.

Spillprodusenten Aspyr Media har nå kunngjort at Duke Nukem Forever-versjonen av det kjente spillet vil være klar i Mac-drakt i august.

Forever-versjonen av spillet er allerede tilgjengelig for Windows, Xbox og PlayStation 3, men Mac-versjonen har altså latt vente på seg.

PR-byrå fikk sparken

Så langt har Duke Nukem Forever fått blandet mottakelse. En del anmeldere har kritisert det for å være foreldet og utdatert. PR-byrået til utgiveren har respondert på den negative omtalen ved å tvitre om at spillanmeldere som skriver negative omtaler av Duke Nukem, ikke kommer til å få tilsendt anmelder-eksemplarer av andre spill. Resultatet av utspillet var at PR-byrået fikk sparken.

Duke Nukem-utviklerne har imidlertid vært vant til mye negativ omtale opp gjennom årene. Spillet er blitt karakterisert som svært voldelig, med innslag av både porno, sterkt språk og narkotika-forherligelse. Ifølge Wikipedia har det vært forbudt i Brasil og flere andre land.

Fra MS-DOS-epoken

Duke Nukem har sine røtter helt tilbake i MS-DOS-epoken. Det dukket opp for 20 år siden, i 1991. Duke Nukem II ble lansert to år senere, og så kom Duke Nukem 3D i 1996.

Siden den gang er det lansert flere forskjellige avleggere av spillet, men Duke Nukem Forever er den første store oppgraderingen av hovedspillet på 15 år.

Det har med andre ord vært mange og store forsinkelser i arbeidet med den nye versjonen siden utviklingsarbeidet startet i 1996. Både i 1997 og 1998 kom det pressemeldinger som tydet på at en ny versjon var like rundt hjørnet, men det var langt fra tilfellet.

I 2001 sendte firmaet som da hadde hånd om spillet, 3D Realms, ut en kunngjøring om at den nye versjonen ville komme på markedet når det ble ferdig. Åtte år senere måtte firmaet gi opp, og rettighetene til programmet ble overtatt av Gearbox Software.

Heller ikke de nye utviklerne greide å holde tidsskjemaet. Duke Nukem Forever skulle ha kommet ut i mai i år, men ble forsinket til rundt midten av juni. Mac-versjonen var imidlertid ikke med på juni-slippet, men skal altså komme i august. Amerikanske Macworld skriver imidlertid at man godt kan regne med ytterligere forsinkelser.

Mac-versjonen blir publisert av programvarehuset Aspyr Media i samarbeid med 2K Games, som står for utviklingsarbeidet.

Komponenter