DX10-oppgradering til eldre pc-er

DX10-oppgradering til eldre pc-er

MSI har lansert et Radeon HD 2600 Pro-grafikkort med AGP-støtte.

De tre siste årene har PCI Express vært det mest aktuelle bussteknologien for nye grafikkort. Selv etter at PCI Express kom var det fortsatt en del pc-er som ble solgt med AGP en stund, og for en del kan dette være pc-er som fortsatt holder mål. En pc levert i 2004 eller 2005 med AGP kan for eksempel ha Pentium 4-prosessor på over 3 GHz, eller tilsvarende AMD-prosessor. For AMD-plattformen kom også PCI Express en del senere enn for Intels plattform.

MSI RX2600Pro-T2DZ/D2 er basert på ATI Radeon HD 2600 Pro. Dette å regne som en grafikkprosessor i nedre øvre budsjettklasse i dag. PCI Express-kort med samme grafikkprosessor koster under tusenlappen. Vi har ikke fått oppgitt pris på AGP-kortet, men vil estimere at det blir noe dyrere enn PCI Express-kortene.

Rent spillmessig vil det kunne gi akseptabel ytelse og visuell kvalitet hvis man ikke stiller de aller høyeste kravene. Man skal huske at på et eldre system vil prosessor også kunne være en stor flaskehals. Strengt tatt vil vi ikke anbefale noe lavere enn for eksempel Pentium 4 3 GHz eller AMD Athlon 64 3000+ hvis man skal benytte løsningen til realtivt moderne spill.

LES OGSÅ: Rimelig DirectX 10 - Test av seks grafikkort

Radeon HD 2600 Pro har støtte for DirectX 10 og ATIs Avivo HD-teknologi med blant annet akselerert avspilling av Blu-ray og HD DVD, eller annen film basert på VC-1 eller h.264-enkoding, som ellers er svært prosessorkrevende. Kortet har to DVI-tilkoblinger med støtte for Dual Link DVI. Dette gjør kortet relevant også for dem som ønsker nye store lcd-skjermer tilkoblet pc-en.

Kortet leveres ikke med HDMI-adapteren man har sett til PCI Express-versjonene av samme kort. Ut i fra det vi kan forstå vil ikke samme type adapter være støttet, og at AGP-versjonene av Radeon HD 2000-serien ikke vil gi mulighet for lyd via HDMI-adapter.

Kortet leveres ellers med 256 MB GDDR2-minne. Noe mer enn dette vil ikke være hensiktsmessig i dette segmentet. Kortet har ellers vifteløs avkjøling, hvilket vil gi lavt støynivå.

Mer informasjon: www.msi.eu/no

LES OGSÅ: Monsteret fra ATI

Les om: