Eaton blir ett selskap

Eaton blir ett selskap

Eaton Power Quality sluker Moeller og blir Eaton Electric.

Eaton Corporation, som blant annet leverer løsninger for strømdistribusjon, strømstyring, kontroll og overvåking, kjøpte i april 2008 opp Moeller Electric og endret navn på selskapet til Eaton Electric.

De to selskapene har siden oppkjøpet samarbeidet tett, men har så langt operert som to separate salgsorganisasjonene. Nå slås Eaton Power Quality og Eaton Electric sammen under navnet Eaton Electric.

Bakgrunnen for sammenslåingen er først og fremst behovet for en felles organisasjon ut mot kundene. Målet er å sørge for et enda tettere og samarbeid.

- Eaton har foretatt en del oppkjøp i Europa i det siste, og kjøpte altså Moeller Electric i fjor. Nå ønsker man å få mer effekt av oppkjøpene i markedet gjennom en større og bredere produktportefølje og økt grad av samkjøring mellom organisasjonene og prosessene, sier Per Anders Løkke, som til nå har vært country manager for Eaton Norge.

I det nye selskapet blir Løkke salgsdirektør. Ny administrerende direktør er tidligere Moeller-direktør Hans-Ketil Andresen, mens Jørn Aalefjær fra Eaton Power Quality får ansvaret for salgsorganisasjonene innen elektro i Norden og de baltiske statene.

Liten overlapp

Moellers produktspekter omfatter installasjonsprodukter og tjenester for bolig, næringsbygg, industri, skip og offshore.

Eaton Power Quality har på sin side levert løsninger for strømbeskyttelse, -distribusjon og -administrering til både offentlige og kommersielle markeder innen industri, institusjon, it, driftskritisk OEM, samt privatmarkedet.

Sammenslåingen av de to selskapene trådte formelt kraft fra 1. desember, og er også gjennomført på nasjonalt nivå i hele Europa. Det jobbes nå med med den rent praktiske samkjøringen av de to selskapene. I Norge får det sammenslåtte selskapet mer enn 90 ansatte.

- Dette innebærer en reell satsing i markedet. Hver for seg er selskapene sterke i sine bransjer, og fordelen fremover er at det er få overlappende produkter, og løsningene er komplementære, sier Per Anders Løkke.

Les om: