Ebok om design-guru Dieter Rams

Ebok om design-guru Dieter Rams

Monografi med forord av Jony Ive, Apples designsjef.

Det britiske forlaget Phaidon har gitt ut en bok om Dieter Rams.

Og nå har boken også kommet til iBookstore, og kan leses på en iPad eller Mac.

Nylig lanserte Apple ikke bare nye iPhone-modeller, men også en helt ny produkt-kategori med Apple Watch. Designteamet ledes av Jony Ive, som også nettopp har fått med seg sin gode venn designeren Marc Newson på laget. Og designet er det ikke noe å si på.

Braun-designet

Apple Watch er likevel et mer moderne design enn de super-renslige linjene som Apple er kjent for, med klare trekk tilbake til Braun-designet fra 1960-tallet. Og den store helten i industridesign-verdenen den gang var tyskeren Dieter Rams.

Rams ledet designavdelingen for elektronikk-produsenten Braun fra 1961 til 1995, og har stått bak mange klassikere som også har influert Apple-design - både på program- og maskinvare-siden.

Phaidons bok Dieter Rams: As Little Design as Possible dokumenterer hans virke som designer med flotte bilder, og ikke minst er det et (sjeldent) forord av Apple-designsjef Jony Ive.

Eboken koster 95 kroner, og er dermed betraktelig rimeligere enn papir-utgaven. Du trenger Mac eller iPad med appen iBooks for å kunne lese boken. Du kan laste den ned fra iBookstore her .

Du finner andre ebøker fra Phaidon her .

Les om:

Komponenter