Eee Box kommer i oktober

Eee Box kommer i oktober

Asus har hatt knallsuksess med sine minibærbare i Eee-serien. Snart kommer Eee for skrivebordet til Norge.

Med sin første Eee PC skapte Asus et helt nytt pc-segment. Den bittelille, bærbare pc-en slo an fra første sekund, mye takket være lave priser og kurant ytelse. Siden den gang har det kommet en rekke Eee-produkter - og flere er på vei.

Til nå har Eee-serien vært synonymt med bærbare mini-pc-er her til lands, men det blir det snart forandring på. Selskapets første stasjonære Eee-modell er nemlig på vei til de nordiske landene.

Asus har fokusert på energieffektivitet og håndterbar størrelse under utviklingen av Eee Box, akkurat som de har gjort med de bærbare modellene. Derfor kan selskapet skryte av å levere en maskin med omtrent samme volum som en melkekartong, heldigvis i en litt annen fasong. Ifølge Asus er tykkelsen tilsvarende en gjennomsnittlig bok, og er dermed liten nok til å for eksempel monteres bak på en LCD-skjerm med Vesa-feste.

Rent spesifikasjonsmessig er maskinen ikke blant de kraftigste, noe som gjenspeiles i prisen. Eee Box vil komme i to varianter, hvor den eneste forskjellen er harddiskstørrelsen - enten 80 eller 160 gigabyte. Maskinen er basert på Intels 945GSE-brikkesett med integrert grafikkbrikke og utstyrt med Intels Atom-prosessor på 1,66 GHz, den samme prosessoren vi finner i de fleste minibærbare om dagen. Ellers finner vi det meste en kan forvente å finne i en moderne pc, som gigabit ethernet, minnekortleser og trådløsnett med støtte for den kommende n-standarden.

Mye takket være den energieffektive Intel Atom-prosessoren har Asus klart å holde støynivået nede på meget akseptable 26 desibel, noe som knapt er hørbart i dagligdagse situasjoner. En annen fordel med denne prosessoren er at strømforbruket reduseres drastisk sammenlignet med vanlige prosessorer for stasjonære pc-er, uten at man ofrer alt for mye ytelse.

Eee Box kommer forhåndsinstallert med Windows XP. Asus lover at maskinen skal være klar for salg fra første oktober her til lands. Anbefalt utsalgspris er 1 999 kroner for modellen med 80 gigabyte harddisk, og 2 199 kroner med 160 gigabyte harddisk, men vi tør gjette at prisen blir enda litt lavere når den først når butikkhyllene.

Les om: