Eee Keyboard snart i salg

Eee Keyboard snart i salg

Asus Eee Keyboard er noe så stilig som en hel pc plassert inne i et vanlig tastatur. Nesten litt som Commodore 64.

De første prototypene av Asus sin svært plassbesparende pc ble vist allerede ved lanseringen i vinter. Nå nærmer det seg endelig slippdato. Kilder i Asus sier nemlig nå at Eee Keyboard blir å finne i butikkene både her i Europa og i USA i løpet av oktober.

Eee Keyboard ser nærmest ut som et vanlig tastatur, med unntak av en trykkfølsom skjerm på fem tommer som er plassert på høyre side. Inne i tastaturet skjuler det seg en fullt fungerende pc. Pc-en skal kunne kobles til for eksempel tv-er, pc-skjermer eller projektorer, enten med eller uten ledning.

Ikke overraskende ser Asus for seg at Eee Keyboard i all hovedsak vil være aktuelt for hjemmebruk.

- Vil ønsker at produktet skal være nyttig for mange oppgaver i hjemmet, om det nå er som pc eller koblet til LCD-tv-en, sa Asus-sjefen Jerry Shen på en pressekonferanse nylig.

Asus ser for seg at folk rett og slett bærer Eee Keyboard med seg rundt i huset, og bruker det til å for eksempel koble til nettet eller spille spill på tv-en i stua. Eller de kan bruke pc-en som et slags trådløst tastatur sammen med pc-skjermen på arbeidsrommet.

Eee Keyboard støtter en rekke trådløse standarder, som blant annet trådløst nettverk via 802.11 b, g og n og Bluetooth. Viktigst er nok imidlertid støtten for Ultra Wideband HDMI, en standard for å overføre lyd og bildesignaler trådløst. Videre er Eee Keyboard selvsagt utstyrt med en rekke kabelbaserte tilkoblinger, for blant annet usb, vga, hdmi og lyd. Du kan altså velge å koble til tv-en enten via kablet eller trådløs HDMI.

Eee Keyboard vil være utstyrt med en Intel Atom-prosessor på 1.6 GHz, 1 gigabyte minne og enten 16 eller 32 gigabyte flashminne.

Asus har enn så lenge ikke offentliggjort noen pris for Eee Keyboard.

Les om: