Effektiv og vifteløs strømforsyning

Effektiv og vifteløs strømforsyning

Seasonic har presentert vifteløse strømforsyninger på 400 og 460 watt.

I den senere tid har vi sett en økt interesse for stue-pc-løsninger, og for de som vil bygge slike pc-er selv kan lavt støynivå være svært sentralt. Seasonics nye X-Series Fanless på 400 og 460 watt kan her være aktuelle.

LES OGSÅ: Guide: Stue-pc mer aktuelt

400 watt skulle være nok til å drive en kraftig pc i stue-pc-sammenheng. Selv for eksempel en pc med Core i5-prosessor, middels kraftig grafikkort og et par harddisker skulle være en relativt lett jobb for en 400 watt strømforsyning. Man skal imidlertid også huske at strømforsyningen i en pc også er med på å dra oppvarmet luft ut av pc-en, slik at effekten av en vifteløs strømforsyning kontra en stillegående med vifte ikke trenger å være veldig stor - bruk av vifteløs strømforsyning kan kreve bedre avkjøling av pc-en ellers. Etter vår erfaring er Seasonic en av produsentene som har de mest stillegående vanlige strømforsyningene på markedet.

Seasonic X-Series Fanless 400 og 460 er spesifisert med med 80+ prosent effektivitet, hvilket er sentralt for at strømforsyningen i seg selv ikke skal gi fra seg mye varme.

De nye strømforsyningene ble presentert under Computex-messen. Pris og tilgjengelighet på det norske markedet er foreløpig ukjent. Seasonic føres av flere norske forhandlere.

LES OGSÅ: TEST: Cooler Master SNA95 - Rimelig universalstrømforsyning

Les om: