Egen bedriftstjeneste på Google Play

Egen bedriftstjeneste på Google Play

Firmaer som utvikler bedriftsinterne Android-apper, kan nå distribuere dem via Google Play.

Det er via den nye Private Channel-funksjonen på Google Play-butikken at bedrifter kan laste opp apper utviklet for deres egen bedrift til Google Play.

Herfra kan så de ansatte laste ned appene som er lagd spesielt for deres bedrift.

For reiseregning og møterom

Det kan dreie seg om for eksempel apper for utgiftsrefusjon og reiseregnskap, eller apper for å søke etter ledig møterom – og mye annet.

Løsningen styres gjennom Google Play Developer Console. De ansatte logger seg på gjennom sin e-postadresse i bedriften, og deretter kan de søke opp og laste ned aktuelle apper via Private Channel.

De som administrerer løsningen i bedriften, kan bestemme hvilke medarbeidere som får adgang til å laste opp apper og hvem som får rett til å laste ned.

Google anbefaler at det opprettes dedikerte administrative Google-kontoer slik at tilgangen til tjenesten ikke blokkeres når nøkkelmedarbeidere slutter.

For å ta i bruk tjenesten krever Google at man betaler 25 dollar i registreringsavgift, og tjenesten er foreløpig begrenset til Google-brukere som er registrert på Google Apps for Business, Education (utdanning) og Government (offentlige etater).

Kan styrke Android

Google Play Private Channel kan styrke Androids posisjon kraftig i bedriftsmarkedet, skriver amerikanske PC World

Firmaet Good Technology, som leverer verktøy for mobil enhetsadministrasjon i bedriftsmarkedet, fastslo tidligere i år at iPhone fortsatt er den mest populære smarttelefonen i storbedriftene, men at Google har gjort betydelige fremskritt i senere tid.

Bedrifts-spesifikk opp- og nedlasting av apper er forøvrig ikke noe helt nytt fenomen. Flere tredjepartsfirmaer har lansert egne løsninger for å bygge opp bedrifts-spesifikke private app-butikker både for Android-, iOS- og Blackberry-enheter.

Apple har en lignende løsning for bedriftsmarkedet gjennom sitt App Store Volume Puchasing Program og iOS Developer Enterprise Program, skriver nettstedet Ars Technica .

Mer informasjon om Google Play Private Channel finner du her .

Les om: