Egen Linux-pakke for SAP-kunder

Egen Linux-pakke for SAP-kunder

Tunge SAP-brukere får skreddersydd Linux-versjon fra Novell.

Suse Linux Enterprise Server (SLES) kommer i en tilpasset utgave for tunge SAP-brukere, sier Novell til Computerworlds nyhetstjeneste.

Målsettingen for produktet er å kutte ned i tids- og ressursbruk for implementering og oppgradering av Linux.

Et mangfold av SAP-applikasjoner kan nemlig være en stor utfordring å rulle ut i et stort servermiljø.

Rammer og arbeidsflyt

Produktvarianten får navnet "SUSE Linux Enterprise Server for SAP Applications". Det er en SLES versjon 11 med Service Pack 1 som er utstyrt med et eget installasjonsrammeverk for SAP.

Trikset er å legge inn arbeidsflytmodeller i rammeverket. Disse modellene sorterer og prioriterer SAP-applikasjonene i optimal installasjonsrekkefølge for å unngå krøll. I tillegg ligger de nødvendige tilleggsfilene i dette rammeverket, slik at de installeres på rett tid inn i den store installasjonen.

Novell hevder denne optimeringen gir mulighet for stor grad av automatisering. De hevder også at implementeringen av store SAP-løsninger skal gå ned til noen timer framfor flere dager.

Høytilgang

Novell legger også inn egne funksjoner i pakken. Dette er blant annet høytilgjengelighetstillegget for SLES, som gir systemaadministratorer muligheten for å speile et produksjonsmiljø til en annen geografisk lokasjon. Denne reserven kan raskt settes i produksjon om hovedmiljøet skulle ryke. Også optimering for å kjøre store databaser i et serverminne alene, eller i en klynge av servere, er på plass.

Novell har allerede på plass støtte for denne løsningen fra IBM og Fujitsu.