Egne ikoner i OS X

Egne ikoner i OS X

Lei av blå rundinger i Dock-en? Gjør noe med det selv.

Lei av Adobes firkantede CS-ikoner i docken? Lag egne!

Apple er kjent for å ta sine programikoner seriøst, med nydelig og ikke minst høyoppløselig grafikk. Andre tyr til litt enklere løsninger som fort kan bli noe kjedelige i lengden.

Les også: Playboy-intervju med Steve Jobs

Så hvorfor ikke ta den digitale malerkosten i egne hender og lage dine egne ikoner? Eller eventuelt ta i bruk noen grafiske designer-ikoner.

Jessica Hische hadde lyst til at alle ikonene i Dock-en skulle ha et helhetlig utseende. Så løsningen ble å designe helt egne ikoner fra bunnen av. Designet kan man altså gjerne stå for selv, men prosessen med å skifte ut de medfølgende programikonene med egne er ikke spesielt vanskelig.

Man kan bruke programmet Candybar, som også har et tilhørende utvalg av spesiallagde ikoner. Candybar lar deg skinne hele OS-et, faktisk - og dette klarer du sannsynligvis ikke selv. Candybar er ikke gratis, men med en pris på 29 dollar (cirka 175 kroner) ikke spesielt kostbar heller.

Les også: iPod-dock for tømmermenn

Dersom du er den kreative typen som faller for fristelsen til å lage personlige ikoner fra bunnen av, trenger du ikke stort annet enn programvaren for å lage bildene, og eventuelt gratis-programmet FastIcns. Stort sett kan bilder kopieres inn over programikoner i 'Vis info'-dialogen.

Men dette virker ikke for alle programmer - for eksempel gjelder dette en rekke av de medfølgende Apple-verktøyene som følger med OS X. Så det er her FastICns kommer inn. Det lille programmet genererer filer i ICNS-formatet, som kan inneholde ulike varianter i de forskjellige størrelsene som operativsystemet etterspør.

Les også: Store forventninger til AirPlay

Den ferdige icns-filen legges så inn i selve applikasjons app-folderen. Måten å gå frem på demonstreres utførlige i videoen under. Lykke til!

Videogjennomgang under. Via jessicahische.

Les om:

Komponenter