Eksplosjon i søksmål

Eksplosjon i søksmål

Apple saksøker Motorola i patentstrid.

Tallet på rettstvister i it-bransjen har eksplodert det siste året, og Apple er nå i juridisk krangel med en rekke store aktører, særlig i mobilbransjen.

For tiden er Apple i juridiske feider med blant andre Motorola, Nokia, HTC, Elan og Kodak, mens Motorola på sin side er i rettstvister med Apple, Nokia og Microsoft, melder Macworld.se .

LES OGSÅ:

Apple i Cover Flow-strid

Nå har Apple tatt ut søksmål mot Motorola og Motorola Mobility med beskyldninger om at Motorola har krenket seks av Apples patenter.

Patentkrangelen gjelder en rekke av Motorolas mobiltelefoner, blant annet flere nye Android-baserte smarttelefoner, ifølge nettstedet Patently Apple.

LES OGSÅ:

Motorola krever iPhone-stans

Tre av patentkrenkelsene skal gjelde berøringsfølsomme skjermer, melder Macworld USA.

Søksmål og motsøksmål

Noen ser trolig på søksmålet fra Apple som et tilsvar til et søksmål som Motorola tok ut mot Apple tidligere i oktober. Da ba Motorola en rettsinstans i delstaten Delaware om å erklære at Apple ikke hadde noen rett til å gå til søksmål for å beskytte 12 patenter som Apple skal ha referert til i et søksmål mot HTC. Mobiltelefonprodusenten HTC utvikler også Android-smarttelefoner.

LES OGSÅ:

De beste Android-appene

I søksmålet som Apple tok ut mot Motorola sist fredag i en domsstol i Wisconsin, hadde imidlertid Apple ingen referanse til de 12 omstridte punktene. Søksmålet gjaldt derimot seks andre patenter, blant dem tre som skal være knyttet til berøringsfølsomme skjermer.

Motorola har tidligere tatt ut to andre søksmål mot Apple med beskyldninger om krenkelser av patenter når det gjelder iPad, iPod touch og iPhone.

Apples søksmål mot Motorola omfatter blant andre enhetene Droid, Droid 2, Droid X, Cliq, BackFlip, Devour A555, Devour i1 og Charm. Apple krever ingen stans i Motorolas mobilproduksjon, men vil blant annet ha erstatning.

Les om: