Eksterndisk for de designbevisste

Eksterndisk for de designbevisste

Det tyske designhuset Brinell lanserer en serie eksterndisker for jålete nerder med god råd.

For en del år siden var eksterne harddisker noe som var forbeholdt de med god råd, og ganske spesielle behov. Eksterne harddisker koster fort dobbelt så mye, eller mer, per gigabyte enn en vanlig intern harddisk.

Heldigvis er de dagene forbi for flere år siden, og i dag koster en ekstern harddisk omtrent det samme som en intern variant. Det å dra en ekstern harddisk eller en minnepinne frem fra lomma eller veska er ikke lenger noe som imponerer.

Det vil tydeligvis det tyske designhuset Brinell gjøre noe med. De har nemlig lansert en ny serie eksterne harddisker i ekslusiv design. Selskapet skryter av at de nye diskene er blant de mest kompakte i sin klasse.

Diskene fra Brinell er basert på 1,8- og 2,5-tommers harddisker, og kan leveres med opp til 500 gigabyte lagringskapasitet. Det er imidlertid ikke det interne som er ment å imponere her.

Harddiskkabinettene fra Brinell er laget av eksklusive materialer som rustfritt stål, eksotiske treslag, Nappalær og karbonfiber. Ifølge Brinell er diskene tiltenkt den sofistikerte og stilbevisste kunden. Brinell vant tidligere i år IF Product Design Award for sin Purestorage-serie.

Brinell Purestorage XS er basert på 1,8-tommers formfaktor, mens Purestorage S er basert på 2,5-tommers formfaktor. Selskapet har videre delt seriene opp i tre katergoerier. Understated-modellen er laget av rustfritt stål og edeltre, Elegant-modellen er laget av rustfritt stål og Nappalær, mens Engineered-modellene kommer i enten rustfritt stål og krom, eller rustfritt stål og karbonfiber.

Prisene varierer fra 189 til 229 Euro. I motsetning til de fleste andre eksterne harddisker, er det ikke lagringskapasiteten som avgjør prisen på Brinells disker.

Purestorage XS Elegant, i rustfritt stål og mørkt edeltre, leveres med 160 gigabyte lagringsplass til den nette sum av 229 Euro, eller rundt 2 500 kroner etter norske avgifter er lagt til. Til sammenligning kan du kjøpe en Purestorage S i rustfritt stål og Nappalær med 500 gigabyte lagringsplasst for 189 Euro, eller rundt 2 000 kroner etter norske avgifter er lagt til.

Du kan se alle de forskjellige Brinell-diskene på selskapets nettside.

Les om: