Ekstra sikker innlogging på Hotmail

Ekstra sikker innlogging på Hotmail

Bruker du ofte Hotmail-kontoen din fra offentlige maskiner? Slik får du enda mer sikker innlogging.

Ting kan aldri bli sikkert nok, men dessverre er det ofte slik at når sikkerheten økes, reduseres også brukervennligheten. Det er en av de mange teoriene bak hvorfor man ikke har tjenester som er utrustet med bedre sikkerhet.

Å finne brukervennlige sikkerhetsmekanismer er en kunst i seg selv. En ekstra sikkerhetsfunksjon som har imidlertid vist seg å være meget populær, er sending av koder på sms.

Microsoft lanserte for en liten stund tilbake et nytt og enklere sikkerhetstiltak myntet på alle som logger seg inn på e-postkontoen sin fra offentlige maskiner. I tillegg til det tradisjonelle passordet må man identifisere seg med en kode som man får tilsendt på sms. Denne koden tastes inn som om det var et passord.

Slik går du frem

Før du fortsetter, ønsker vi å gjøre deg oppmerksom på at dette tipset kun fungerer dersom du har knyttet et mobilnummer til din brukerkonto hos Hotmail. Hvis du ikke har gjort det, kan det være en idé å gjøre dette når du ikke sitter på en offentlig maskin.

Fra innloggingssiden på hotmail.com trykk på lenken som heter Get a single use code to sign in with (på norsk Få en engangskode for pålogging). Nettskjemaet for brukernavn og passord vil nå oppfriskes.

Legg merke til at et nytt tekstfelt som heter Single use code (på norsk Med engangskode) har dukket opp. Under dette feltet finnes det en lenke som heter Don't have a code? Get one here (på norsk Har du ingen kode? Få en her) Trykk på denne lenken.

Nok en gang vil området rundt der tekstfeltene for brukernavn og passord oppdateres med nye tekstfelt. I det øverste feltet skriver du brukernavnet ditt, mens i tekstfeltet under skal du skrive mobilnummeret ditt. Men før du gjør dette, trykk på ikonet for det amerikanske flagget og velg Norge (se skjermbilde). Trykk til slutt på knappen som heter Send Text Message (på norsk Send tekstmelding).

Registrering av mobilnummer

Du kan enkelt knytte et mobilnummer til din brukerkonto.

Logg deg inn på kontoen din og trykk på brukernavnet ditt (øverst til høyre). Deretter, trykk på menyvalget som heter Alternativer. En ny side vil lastes inn. Nederst på denne siden er det et avsnitt som heter SMS. Under dette avsnittet er det en lenke som heter Innstillinger, trykk på den.

Fra den nye siden som lastes inn, skriv mobilnummeret ditt i det angitte tekstfeltet og trykk på Neste-knappen. Følg deretter instruksene som du får sms og på skjermen.