Ekstrem-minne med USB 3.0

Ekstrem-minne med USB 3.0

LaCie har oppdatert verdens tøffeste minnepinne.

Første utgave av denne stick-en kom i 2010. Nå er oppfølgeren klar.

I disse flomtider gjelder det å sikre minnene sine. LaCie har en usb-basert minnepinne som tåler det meste.

For eksempel er den vannfast inntil dyp på 200 meter. Den skal kunne tåle trykk på 10 tonn, og samtidig tåle støt fra en fallhøyde på 10 meter.

Heldgivis er den ikke bare robust, men også rask. 2013-modellen kan skilte med støtte for USB 3.0, og kan levere ytelser på opptil 230 MB/sekund i lesehastighet. Sikker er den også - det medfølger programvarebasert kryptering med AES 256-biter.

Og i tillegg til det innebygde minnet kan stick-en knyttes opp mot LaCies egen skylagringstjeneste Wuala Secure Cloud Storage.

Kjøper du en ny LaCie XtremKey USB 3.0, får du tilgang til tilsvarende lagringsmengde i skyen i ett år. LaCie bidrar også med egen app for både Mac og iPhone . Disse er gratis.

USB 3.0-modellen kommer i to forskjellige konfigurasjoner - 32 og 64 GB. De tåler det meste, men billige er de ikke. Inntil videre kan disse kun kjøpes fra LaCie direkte, og da tilkommer frakt og norske avgifter på en grunnpris på 75 eller 115 euro (570 og 875 kroner, henholdsvis).

Men også norske aktører vil (etter all formodning) få disse i salg - om forhåpentlig ikke altfor lenge. Har du det veldig travelt, kan du ty til LaCie direkte her . Se en promo-video nedenfor.

Les om:

Komponenter