Ekstreme DDR3-moduler

Ekstreme DDR3-moduler

OCZ forbereder seg til lanseringen av Intels X48-brikkesett.

Intels X48-brikkesett ventes å bli lansert ut på nyåret og benyttes på hovedkort som er forberedt for 1 600 MHz prosessorbusshastighet. Ut over støtte for den raskere busshastigheten er X48 i basis det samme som det eksisterende X38-brikkesettet. Mange av hovedkortene med X48 kommer nok trolig vil være svært like X38-hovedkortene fra samme produsent. Hovedkort med X48-brikkesettet kommer til å være mot entusiaster, og en del av disse kan være interessert i å presse det maksimale ut av systemet gjennom overklokking.

LES OGSÅ: Avansert med nyeste Intel-brikkesett

Raskt minne

De nye minnemodulene fra OCZ, PC3-14400, er spesifisert for 1 800 MHz minnebusshastighet. CAS Latency-verdien er oppgitt 8 som standard. Minnemodulene støtter XMP (eXtreme Memory Profile). Dette gjør at hovedkortene med X38- eller X48-brikkesett kan optimalisere innstillingene bedre i henhold til minnemodulene. Gjennom en sekundær XMP-profil kan CAS også settes til 7, hvilket vil kunne gi ekstra ytelse. CAS Latency-verdien er den mest sentrale for forsinkelsen i mellom når en minneoperasjonskommando blir gitt og når operasjonen starter.

Hvorvidt den raskere XMP-profilen kan benyttes kan være avhengig av hovedkortet.

For at minnemodulene skal være aktuelle skal man imidlertid være svært opptatt av maksimal ytelse og villig til å betale ekstra for det. Et sett med 2x1 gigabyte koster cirka 4 000 kroner inklusive mva. hos norske forhandlere. Dette nesten tusenlappen mer enn OCZ sett med XMP-støtte på 1 600 MHz.

Prisen er også omtrent det dobbelte av hva man betaler for 2x1 gigabyte standard 1 333 MHz DDR3-minne. Med de høye prisene man fortsatt har på DDR3-minne, uten at det for de fleste gir spesiell ytelsesforbedring, blir løsninger med DDR2 fortsatt det mest aktuelle. Standard DDR3-moduler er fortsatt langt dyrere enn DDR2-moduler spesielt beregnet for overklokkere.

Mer informasjon: www.ocz.com

LES OGSÅ: Kjøpeguide: Pc-minne

Les om: