- Ekte kunstere leverer

- Ekte kunstere leverer

Historien bak en av de mest berømte Jobs-anekdotene.

Den nylig avdøde Apple-sjefen Steve Jobs er kreditert med en rekke minneverdige utsagn.

Her gjengis kort historien bak ett av dem.

Den moderne kunstneren Picasso skal etter sigende ha sagt at «mindre gode kunstnere låner, store kunstnere stjeler».

Dette passet den unge rebellen Steve Jobs godt, og han gjorde sitatet til sitt eget ved å omformulere det til «gode kunstnere kopierer, store kunstnere stjeler».

Historien vil videre ha det slik at tidspunktet for ferdigstillelsen av den første Mac-en i 1984 kom faretruende nærme, og utviklerene ba om mer tid for å bli ferdige med systemprogramvaren for Finderen. Jobs nektet, og skal ha sagt: «Real Artists Ship!». Hvormed han selvfølgelig mente: «Se til å bli ferdige!»

Picasso-inspirasjonen er forøvrig tydlig også i utviklingen av den første Macintosh-en, og den gamle Macintosh-logoen ble utformet i "Picasso-stil".

Siden Jobs så på seg selv og sine medsammensvorne i Mac-teamet som kunstnere insisterte han også på at de skulle signere sitt verk. Og de første Macintosh-kabinettene har faktisk signaturer til mange fra den opprinnelige utviklergjengen på innsiden.

Picasso er forøvrig også med i den berømte Think Different-kampanjen Apple kjørte da Jobs kom tilbake til Apple.

En rekke andre Jobs-sitater kan du finne her . Du kan høre historien «Real Artists Ship» i Macintosh Folklore Radio her. Andy Hertzfelds opprinnelige anekdote om sitatet er gjengitt her .

Den flotte skrivebordsbakgrunnen som Andrew Power har laget kan du laste ned gratis her.

Les om:

Komponenter