Elgato med hjemme-automasjon

Elgato med hjemme-automasjon

Lover tett integrering mot iOS 8.

Hvem er det som er sjefen hjemme?

Skal vi tro de tyske selskapet Elgato, kan det fort blir deres ferske løsning, Elgato Eve, som er en ny løsning for hjemme-automasjon. Elgato Eve skal integreres mot iOS 8.

Det er messe-tid i Berlin, nærmere bestemt IFA 2014. I sin tid var denne tilstelningen forbeholdt radiosendere og -utstyr, men har etter hvert utviklet seg til å bli en gedigen utstilling av forbruker-elektronikk. Vi er selvsagt på plass på IFA-messen, og du kan forvente mange spennende saker derfra.

Elgato, som for de fleste nok er mest kjent for sine TV-løsninger for Mac og iPhone, benyttet starten av IFA-messen til å lansere en rekke nye produkter, primært for hjemmet. Det ene er en LED-lampe som kan fargestyres via en iPhone-app, ikke ulike Philips' Hue-lampe.

Kontroll i hjemmet

Men mer interessant er Eve-satsningen, som Elgato har ambisjoner om å integrere mot Apples iOS 8. Helt spesifikt gjelder det HomeKit-rammeverket som lar en iPhone styre ulike komponenter som igjen kobles mot det samme WiFi-nettet, alternativt via for eksempel blåtann.

Elgatos Eve benytter Bluetooth Smart 4.0, og er altså deres smarthus-satsning. Selskapet har planer om å lage sensorer for luftkvalitet, temperatur, luftfuktighet, lufttrykk, samt energi- og vannforbruk.

I samme åndedrett kan vi jo nevne at Apple om en knapp uke har lanseringsevent. Først og fremst ligger det an til at en ny iPhone skal avdukes. Det skjer imidlertid ting også utenfor konferansesalen, hvor Apple har bygd opp en tre-etasjers hvit eske, som muligens kan inneholde et demo-område for - nettopp - hjemmeautomasjon. Mange håper også på en iWatch, som kanskje også får noen av disse mulighetene, for eksempel til å registrere tilstedeværelse?

Du kan lese mer om Elgato Eve her, og også sjekke ut en promo-video for fargestyrings-lyspæren nedenfor.

Via Elgato

Les om: