Elop vil ha Office på Ipad

Elop vil ha Office på Ipad

Kandidat til sjefsjobben i Microsoft vil også selge Bing og Xbox, ifølge nye rykter.

Tidligere Nokia-sjef Stephen Elop vender tilbake til Microsoft på den ene eller andre måten. Mange har ham som favoritt til å ta over etter Steve Ballmer.

Ballmer kunngjorde i august at han vil trekke seg fra sjefsposisjonen i Microsoft innen ett år. Nå går spekulasjonene om hvem som blir hans etterfølger.

Elop er en av de sterke kandidatene utenfra Microsoft som nevnes i kampen om å lede selskapet i en krevende omstillingsprosess. Og etter sigende har Elop en rekke kontroversielle planer som vil fokusere mer på kjernevirksomheten, sier anonyme kilder til nyhetstjenesten Bloomberg.

Ifølge Bloomberg er kildene personer som har god kjennskap til Elops tanker og ideer.

Fremtid for Xbox og Bing?

De lærde strides om Xbox-satsningen til Microsoft er en suksess eller ikke, og om det er plass til spillkonsoller i firmaets videre satsning på enheter og tjenester. Søketjenesten Bing har hittil ikke klart å tukte Google, og man kan spørre seg hvor lenge Seatlle-selskapet ønsker å pøse milliarder inn i dette sluket.

Og det er altså en mulighet for at begge disse produktene kuttes ut av porteføljen. Som Steve Jobs sa: – Innovasjon er å si nei til tusen ting.

Men når det gjelder Microsoft og Elop er det altså bare rykter så langt.

En fremtid for MS Office på mobile enheter?

Det mest interessante for iOS-entusiaster er kanskje spekulasjonene i hvorvidt Elop ønsker å bryte hegemoniet Microsoft har over MS Office. Så langt har ikke produktivitetspakken vært tilgjengelig for hverken Apple iOS- eller Google Android-kunder.

Men dette kan altså endre seg dersom strategien til en ny Microsoft-toppsjef blir å sørge for at deres kjerneprodukter er tilgjengelige på flest mulig antall enheter.

Men betyr det egentlig noe? Hvor viktig vil Office-appene være når disse finnes tilgjengelig som webapper på den ene siden, samtidig som både Google og Apple har alternativer tilgjengelig gratis?

Vil MS Office på iOS og Android være som Windows Phone: For lite, for sent?

Nokia vil ikke kommentere ryktene, og en Microsoft-talsmann har karakterisert dem som fiksjon.

Via Bloomberg

Komponenter