Én ARM per person i 2014

Én ARM per person i 2014

Antall solgte ARM-prosessorer vil følge befolkningsveksten de neste fem årene.

Det årlige salget av ARM-prosessorer ligger an til å følge den globale befolkningsveksten i løpet av de neste få, årene, og innen utgangen av 2014 vil hver person ha én ARM, ifølge en rapport fra Semicast Research.

Ved å bruke data fra FNs World Population Prospects-database anslår analysebyrået at verdensbefolkningen vil vokse fra 6,1 milliarder i 2000 til 7,3 milliarder i 2015. Til sammenlikning viser Semicasts analyse at antall solgte ARM-baserte prosessorer vil vokse fra 400 millioner til 8,2 milliarder i året. Det tilsvarer til sammen nesten 55 milliarder solgte prosessorer i løpet av perioden.

- ARMs forsendelser vokste til 1 milliard enheter i 2004, 2 milliarder enheter i 2006 og 4 milliarder i fjor. Justert for nedgangen i 2009 anslår vi at det årlige antallet solgte enheter vil nå 5 milliarder i 2012, mens grensen for én prosessor per person blir nådd i 2014, sier Colin Barnden, analytiker i Semicast Research.

Ifølge Semicasts vil mobiltelefoner fortsatt være det viktigste volumområdet for ARM-arkitekturen, men analysebyrået forventer også bruksområder for arkitekturen i enheter som nettverksutstyr for hjemmet, spillkonsoller, mediaspillere, digitalkameraer, tv-er og liknende.

ARM blir også ansett for å være en ledende aktør i det voksende markedet for helseteknologi, mens andre viktige vekstområder vil være skrivere, personlig lagring og smartkort.