En bærbar for 896 kroner

En bærbar for 896 kroner

Et svensk firma vil selge bærbare pc-er for latterlig lave 896 kroner.

Prisen på bærbare har falt kraftig de siste årene, mens ytelse har økt. Men prisfallet slutter ikke å overraske. Nå vil et svensk selskap tilby bærbare helt ned i under 900 kroner.

Det er Medison som ifølge svenske IDG skal starte salg av billi gebærbare pcer. De som kjøper seg en Medisons Celebrity kan nok ikke forvente seg en fet spillmaskin. Den lave prisen går nok på bekostning av kvaliteten og maskinvare, som ikke la seg måle mot det de fleste andre butikker selger.

Den bærbare billigmaskinen er utstyrt med en 1.5 GHz CPU fra Intel, 256 megabyte RAM og en hardisk på 40 gigabyte. Samtidig er det spart på pc-ens operativsystem, som er en Linux-distrubisjonen Fedora fra Red Hat.

Disse bærbare ikke rettet mot kjøpere som setter høye krav til ytelse. Målgruppen er brukere som har behov for enkle funksjoner, forklarer markedssjefen for Medison i Norden, Robert Klanjac til Computerworlds svenske søsterblad ComputerSweden.

- Den er til standardbruk, altså til å betale regninger, chatte, skrive notater og så videre," sier han.

Selv forventer selskapet å kunne selge rundt 20.000 pc-er hver måned, når produksjonen først er kommet i gang. Per i dag er det fremdeles mellom fire og seks uker ventetid hvis man vil sikre seg en av Medisons lavpris-pc-er.

Mer om pc-en finner du her . Du kan også bestille den fra Norge.

Noen tror faktisk at hele opplegget er svindel eller en vits. Les mer om dette her .

Komponenter