En halv milliard nedlastinger

En halv milliard nedlastinger

App Store har passert 500 millioner nedlastinger.

Programvare for iPod og iPhone touch er uhyre ettertraktet. Siden i fjor sommer har Apples online-programvarebutikk App Store registrert over en halv milliard nedlastinger.

Apple offentliggjør sjelden tall fra sin forretningsvirksomhet, med unntak av de ordinære kvartalsregnskapstallene, men nå har Apple gått ut med trafikktall for App Store.

Annonse

Kunngjøringen skjedde i form av en annonse som Apple rykket inn i de tre store amerikanske avisene New York Times, Wall Street Journal og USA Today.

Samtidig la Apple ut en «reklameplakat» om det samme på sine egne websider.

Ifølge kunngjøringen er det nå over 15 000 programmer tilgjengelig via App Store, som altså er online-butikken for tredjepartsprogrammer for iPhone og musikkspilleren iPod touch.

Fra 500 til 15 000

App Store ble lansert 11. juli 2008 og hadde på åpningstidspunktet rundt 500 programmer tilgjengelig for iPhone og iPod touch.

For vel en måned siden var tallet økt til 10 000 applikasjoner, og antall nedlastinger ble registrert til vel 300 millioner. Nå er tallene altså økt til over 15 000 programmer og over 500 millioner nedlastinger.

Les om:

Komponenter