En konto - flere Firefox-profiler

En konto - flere Firefox-profiler

BRUKERTIPS: Mozilla Firefox 3.5.

Bruker du Firefox som din standardnettleser, har du kanskje lagt merke til at denne nettleseren oppretter en profil basert på Windows-kontoen din.

Fordelen med et slikt profilbasert opplegg er at du får lagret innstillinger- og nettlesertilpasninger selv om det skulle være flere Windows/Mac/Linux-kontoer på din maskin.

Ulempen er hvis du for eksempel har flere Gmail- eller Hotmail-kontoer som du har tenkt å være innlogget på samtidig. Det er nemlig ikke mulig med mindre du gjør enkelte «under-panseret»-tilpasninger av Firefox.

Et annet tungvint alternativ er å opprette en Windows/Mac/Linux-konto.

Eller du kan installere tilleggsmodulen Multifox. Som det fremgår av navnet lar Multifox deg bruke flere Firefox-instanser som ikke er knyttet til denne operativsystemkontoen.

Multifox lastes ned fra denne adressen: http://br.mozdev.org/multifox og må installeres manuelt. Det vil si at du må trykke på Fil, velge Åpne fil og åpne .xpi-filen som du har lastet ned. Etter installasjon må du starte nettleseren. Når det er gjort, trykk på Fil og velg New Identity Profile.

PS! Flere har meldt om problemer knyttet til adressen nevnt over. Dersom denne ikke skulle fungere, forsøk http://snurl.com/u6bpd.

Les flere tips og guider fra PC World her!