Én milliard nedlastede i dag?

Én milliard nedlastede i dag?

I dag, torsdag 23. april, kan iPhone-program nummer én milliard bli lastet ned. Vinner du?

Apple teller ned til ny milepæl på App Store og feirer med konkurranse og store premier.

Det har gått drøyt ti måneder siden Apple lanserte iPhone 3G og programbutikken App Store. Bare 45 dager etter butikkens lansering i juli i fjor meldte Apple at hundre millioner programmer var lastet ned. Suksessen ble raskt et faktum.

I januar i år kunne Apple telle 500 millioner nedlastede programmer. Ingenting har tydet på at interessen for iPhone-programmer skulle avta og det har den heller ikke gjort. I påskeuka begynte nemlig nedtellingen til én milliard nedlastede iPhone-programmer på Apples hjemmesider.

LES OGSÅ:

Her er den nye spillkonsollen

Det er over 30 000 programmer tilgjengelig på App Store. Fremfor alt er det spill som bidrar til programbutikkens enorme popularitet. Mange spår nå at iPhone er den nye håndholdte spillplattformen som skal overta tronen til Nintendo DS og Sony PSP.

Feirer med brask, bram og premier

For å feire den kommende milepælen har Apple startet en konkurranse for alle som laster ned programmer til iPhone og iPod touch på App Store. Alt du behøver å gjøre for å delta i konkurransen, er å gå til App Store og laste ned et program. Du blir automatisk med i konkurransen om å vinne et iTunes-gavekort til en verdi av 10 000 dollar, en iPod touch, en Time Capsule og en MacBook Pro.

Du kan delta opp til 25 ganger om dagen, ifølge konkurransereglene. Du kan også delta i konkurransen uten å laste ned programmer. Apple kjørte en lignende kampanje da det nærmet seg 100 millioner (2004) og en milliard (2006) nedlastede låter fra iTunes Store.

LES OGSÅ:

iPod genererer mer trafikk enn mobiltelefoner

De mest populære programmene

I tillegg til konkurransen, har Apple også offentliggjort en liste over de 20 mest nedlastede programmene noensinne, både betal- og gratisprogrammer. Listen gir en indikasjon på hva iPhone-brukere er ute etter og hva de er villige å betale for et program.

Og betale gjør de. For å vise hvor mye en programutvikler kan tjene på å lage et populært iPhone-program, har Mac Rumors samlet salgstall fra noen av programmene på topplisten, som for øvrig varierer fra land til land.

Tallene viser at nummer syv på den norske utgaven av listen, Koi Pond fra Blimp Pilots, har tjent omtrent 623 000 dollar på rundt 900 000 nedlastinger. Det tilsvarer cirka 4,2 millioner norske kroner. Spillet Enigmo ligger på sjetteplass og selskapet Pangea har tjent minst 560 000 dollar på én av spillets flere utgaver, som har blitt solgt i 810 000 eksemplarer.

De billigste programmene på App Store koster rundt seks kroner. De dyreste programmene ligger på mellom 35 og 55 kroner. Hvor mye Apple tjener på det hele, er uvisst. Selskapet tar 30 prosent av fortjenesten per solgte program.

Les om:

Komponenter