En nærmere titt på Apples romskip

En nærmere titt på Apples romskip

Detaljerte planer om det nye hovedkvarteret offentliggjort.

Apple har for lenge siden vokst ut av sitt eget hovedkvarter på 1 Infinite Loop i Cupertino i California.

Steve Jobs talte selv til Cupertinos byråd i juni for å annonsere planene om et nytt - enormt - hovedkontor.

HP flytter

Apple leier i tillegg til egen bygningsmasse mange andre bygninger i en større omkrets, noe som ikke er en ideell situasjon. Derfor ønsker selskapet å samle alle sine ansatte i moderskipet i en flunkende ny bygning på Hewlett-Packards gamle tomt.

HP selv skal flytte fra Cupertino, og i tillegg til HP-tomten har Apple kjøpte store deler av tilliggende arealer. Alle eksisterende bygninger skal rives til fordel for Apples nye romskip.

Bygningen skal huse alle Apples 12000-1 000 ansatte ved hovedkontoret i en eneste bygning - og dette gjør den til en av verdens aller største kontorbygninger.

I tillegg til den sirkulære hovedbygningen blir det også en rekke andre bygninger på den romslige tomten - et parkeringsanlegg, et treningssenter, et forskningssenter, et eget kraftanlegg (!) og et auditorium. Resten av tomten skal være åpent grøntareal.

Buet glass

Apple vil benytte seg av de enorme buede glassflakene i fasaden som selskapet har vært med på å utvikle til sine retail-butikker.

Og nå er det også bekreftet at det er den britiske stjernearkitekten Sir Norman Foster som står bak designet, en foregangsmann innen bærekraftig design. Med på laget er det verdenskjent britiske ingeniørfirmaet Arup, grunnlagt av danskbritiske Sir Ove Arup.

Klar i 2015?

Apple er byen Cupertinos største arbeidsgiver og også største skattebetaler. Borgermester Wong uttalte i en pressekonferanse at det er uaktuelt å si nei til Apple, men at det vil bli en runde med høringer og granskninger på cirka to år før første spadetak kan tas. Apple selv ønsker at åpningen kan skje i 2015.

Du kan lese mer på Cupertinos nettsider her.

Se video fra en pressekonferanse med Cupertinos borgermester Wong der han annonserer støtte til prosjektet under.

Via ArchDaily.

Les om: