Enda en iPhone GPS-navigasjonsløsning

Enda en iPhone GPS-navigasjonsløsning

Enda en GPS-basert navigasjonsløsning ser dagens lys i kjølvannet av iPhone OS 3.0-lanseringen.

Ikke før har TomTom presentert den tidligere annonserte og lenge etterlengtede «turn-by-turn»-navigasjonen for iPhone 3G og 3G S, så er tyske Navigon hakk-i-hæl på banen med en liknende løsning, og kommer attpåtil på markedet før TomTom.

De endelige detaljene er ikke riktig avklart enda, som for eksempel navnet (!). En mulighet vil være «MobileNavigator from Navigon».

LES OGSÅ: iPhone får TomTom GPS-navigasjon

Navigon er kjent som en relativt stor aktør som også selger kartdata og GPS-innbyggingsprodukter under de respektive bilfirma-merkenavnene.

Også i Navigons løsning vil man kunne velge mellom portrett- og landskapsmodus, og en kobling til adresser i Kontakter (som synkroniseres mot Adressebok på Mac).

I tillegg forventes det at kjente Navigon-funksjoner som Reality View Pro, Real Roadsign Pro, Lane Assistant Pro, Speed Assistant, og Day & Night Mode er integrert.

Gratis?

Prisene er ikke kjent enda, men etter planen skal applikasjonen være tilgjengelig i iTunes AppStore allerede i juni. Enda mer oppsiktsvekkende er det at Navigon sannsynligvis også vil komme med en gratisversjon av programmet, som viser kartdata og POIs men som ikke har navigasjonsstyring.

Det er vel høyst sannsynlig at man også vil nyttegjøre seg muligheten til oppgradere dette programmet til en fullverdig versjon straks man har det installert og ser nytten.

Via gpsreview.

Komponenter