Endelig Avatar-spill også for iPad

Endelig Avatar-spill også for iPad

Camerons blå kassa-suksess i HD-versjon for iPad.

Sjansen er stor for at du så James Camerons mega-suksess Avatar på kino i vinter. I desember gjorde Na'vi-franchisen sitt inntog på spill-konsoller, inkludert Apples iPhone og iPod Touch. Med hell. I tillegg kom spillet blant annet i versjoner for Microsoft Xbox og Sony Playstation.

Nå er det også ute i HD-versjon for iPad.

Avatar er et 3D-spill. Passende, med tanke på at filmen var en gigantisk suksess i sin 3D-versjon.

Og det er en veldig lik historie som fortelles i spillet. Forskjellen er at det er du som styrer den blå Na'vi-skapningen på planeten Pandora. Må ikke forveksles med Pandora radio-app'en for iPhone.

Historien i spillet er lagt opp slik at vi kommer inn i bildet to tiår før filmen finner sted. En slags prequel, med andre ord. Finn deg selv til rette i din nye, forvokste kropp. Løp ut i jungelen. Møt opp med Na'vi-folket og forsvar dem mot himmel-folket og deres dødsmaskiner. Som bare er ute etter det kostbare stoffet uoppnåeligum.

Det koster å være blåmann

Prismessig ligger spillet i den øvre prisklassen, med sine 39 kroner for iPhone og iPod Touch og 55 kroner for iPad.

Man kan anta at denne prisen muligens vil falle noe over tid, men iPhone-versjonen har allerede vært tilgjengelig en god stund uten at det har påvirket prispunktet nevneverdig.

På den annen side har gameloft produsert et omfattende og grafisk imponerende spill, som gir deg utrolig mye mer i produksjonsverdi enn de mange rimeligere spillene som finnes. Spillet fortelles av filmskuespillerinnen som spilte Neytiri.

Les også: Ny iPhone- og iPad-spillsuksess

Teknisk sett er Avatar for iPhone og iPad blant de aller mest avanserte, og har dessuten vellykkede kontrollere og gameplay. Både bilde og lyd er rikt presentert og klarer fint å leve opp til film-originalen. Du kan se frem til gode spillopplevelser i lang tid fremover.

iPad best

Spesielt iPad-versjonen lar spillet virkelig komme til sin fulle rett, siden fingrer og spill-kontrollere ikke spiser opp hele skjermbildet ditt. Og gameloft har vært smarte nok til å la deg konfigurere posisjonen på skjerm-kontrollerene selv. Lurt - slikt kan vi like.

Du kan lese mer om Avatar for iPhone her . Du kan kjøpe Avatar for iPhone for 39 kroner her . En HD-versjon for iPad for 55 kroner finnes her . Trailer under.

Les om:

Komponenter