Endelig Flash på iPhone

Endelig Flash på iPhone

Det vi alle har ventet på er støtte for Flash på iPhone. Adobe har et slags svar.

Adobe har nettopp lansert versjon 10.1 av Flash-spilleren, med støtte blant annet for en rekke smarttelefoner, som for eksempel BlackBerry.

iPhone-eiere har lenge ventet på muligheten til å kunne vise Flash-innhold på nettsider på sin enhet, men Apple har dessverre utviklet en allergi for proprietære web-løsninger som krever runtime-applikasjoner for visning av innhold. Med andre ord så er det ikke støtte for andre «programmer» (plug-ins) som må kjøres i nettleseren Safari, som for eksempel Flash-modulen.

Mellomledd

Nå som Adobe kommer med Flash 10.1 er det fremdeles ikke mulig å vise Flash-videoer på nettsider, men derimot lanserer Adobe støtte for Flash som en form for «middleware» i den kommende kreative-pakken CS5. Hensikten er å gi de én million (!) Flash-utviklere som finnes verden over tilgang til iPhone som plattform uten å kunne programmere direkte for iPhone i XCode.

CS5

Web- og spilldesignere som kan Flash får dermed tilgang til iPhone som plattform via en kompilator som en del av Flash i CS5 Professional. Kompilatoren bygger altså iPhone-applikasjonen for deg, og den kan deretter publiseres til iTunes App Store som en hvilken som helst annen applikasjon (noe det altså vil være).

Én million Flash-designere

Faktisk har dette vært gjort i en rekke tilfeller allerede, og løsningen virker som den kan generere hurtig kode. Dette er altså gode nyheter for alle Flash-designere som ønsker å publisere mot iPhone uten å lære seg et nytt programmeringsspråk.

Adobe CS5 Professional lanseres senere i år. Du kan lese mer om Adobes satsing for iPhone her. Se demo-video under:

Les om: