Endelig overskudd for AMD

Endelig overskudd for AMD

For første gang på tre år tjener AMD penger - mye takket være Intel.

For første gang på tre år går Advanced Micro Devices (AMD) i overskudd. Det ble klart da selskapet presenterte sine resultater for det siste kvartalet i 2009 på torsdag. Siden 2006 har AMD opplevd svært dårlige resultater. Enkelte kvartaler har de tapt så mye som en milliard dollar.

Sterkt julesalg

Nå har det snudd, og på torsdag kunne de rapportere om en omsetning på 1,64 milliarder dollar. Det er en vekst på 18 prosent sammenlignet med det tredje kvartalet i 2009. Sammenlignet med samme periode i 2008 er økningen på 42 prosent. Sterkt julesalg er mye av grunnen til det sterke kvartalsresultatet, ifølge president i AMD Dirk Meyer.

- Dette er en milepæl for oss, og resultatet understreker at vi er på riktig vei, sa Meyer i en uttalelse ifølge CRN.

Hjelp fra konkurrent

Mye av grunnen til at året endte såpass positivt for AMD, er det fordelaktige resultatet av en langvarig tvist med konkurrenten Intel. Siden 2007 har AMD anklaget konkurrenten for å gi rabatter til produsenter som brukte Intel-komponenter i sine pc-er. Det endte opp med at Intel måtte betale 9 milliarder kroner til AMD.

- Vi lovet å avdekke sannheten om det monopolistiske mijøet vi opererer i, og det klarte vi, sa Meyer på torsdag.

I tillegg har AMD foretatt vesentlige kostnadskutt og omstruktureringer.

For hele året endte AMD opp med en omsetning på 5,4 milliarder dollar. Det er en nedgang på 4 millioner dollar fra 2008, men nettoomsetningen i 2009 er 304 millioner dollar, eller 1,52 dollar per aksje. I 2008 tapte selskapet over tre milliarder dollar.