Endelig skikkelig Google Docs på Android

Endelig skikkelig Google Docs på Android

Ny oppdatering gjør det mulig å samarbeide på tvers av plattformer.

Det er ikke mange ukene siden Google endelig gjorde det mulig å bruke Google Docs på Android selv om du ikke var på nett.

Nå kommer selskapet med enda en oppgradering, og denne gangen av det virkelig nyttige slaget.

Den viktigste nyheten er at det nå blir mulig for Android-eiere å gjøre endringer i dokumenter, inkludert å bruke samarbeidsfunksjonen, hvor flere personer kan jobbe med det samme dokumentet samtidig - uansett om det er via pc, telefon eller nettbrett. Det eneste du trenger å gjøre er det å åpne dokumentet, så er du i gang.

- Vi ønsker å gi alle sjansen til å være produktive, uansett hvor de er. Derfor slipper vi i en ny oppdatering til Google Docs på Android. Vi har tatt samarbeidsmuligheten som allerede er på pc og gitt den også til Android-enheter, skriver Google-utvikleren Vadim Gerasimov i en av selskapets blogger.

Enklere å redigere på farta

I tillegg til å endelig ha fått muligheten til å samarbeide i dokumenter har Google også oppdatert brukergrensesnittet, slik at det skal være enklere å jobbe med dokumenter mens man er ute og farter.

Det har blant annet blitt mulig å zoome seg inn på valgte avsnitt, eller man kan vise hele dokumentet på skjermen. Med den nye oppdateringen blir det også lettere å gjøre mer enn bare å skrive, med blant annet flere tekstformateringsmuligheter, blant annet så enkle ting som å gjøre deler av teksten fet, legge farger på teksten eller lage punktlister.

I videoen under kan du se hvordan nye Google Docs på Android fungerer.

Komponenter