Endre tittel på delte Facebook-lenker

Endre tittel på delte Facebook-lenker

Alltid lurt på hvordan du kan endre tittel og beskrivelse på lenker du poster på din Facebook-side? Slik gjør du det.

Alle som har delt en lenke med andre fra sin Facebook-side har sikkert lagt merke til hvordan tjenesten automatisk velger en tittel og lenkebeskrivelse.

Mange nettsider i dag kommer med en egen Facebook-knapp for deling av for eksempel artikkelen på Facebook.

En av grunnene til at sideutviklere lager slike knapper er for at tittel og lenkebeskrivelse skal bli så korrekt som mulig.

Noen ganger kan man være uheldig og oppleve at Facebook røper viktige detaljer om lenkens innhold. For å være på den sikre siden kan du benytte deg av dette trikset neste gang.

Hvis ikke du har gjort det allerede, start nettleseren og logg deg inn på Facebook-profilen din. Finn frem en lenke du ønsker å dele via Facebook-siden din og lim inn lenken i tekstfeltet for Oppdater status.

Facebook vil automatisk undersøke lenken og velge en tittel og beskrivelse som tjenesten mener er passende. Du kan overstyre dette ved å dobbeltklikke på tittel og beskrivelsen (se skjermbilde).

Når du dobbeltklikker på ressursens tittel kan du endre den til det du ønsker. Når du er ferdig med å gjøre endringer, trykk på <Enter>-tasten for å publisere lenken.