Enkel fildeling mellom iOS og Mac

Enkel fildeling mellom iOS og Mac

Instashare lar deg overføre filer på AirDrop-lignende vis.

Det har etter hvert blitt utrolig mange måter å dele filer mellom din iPhone, iPad og Mac på.

Kanskje nesten litt for mange, og det virker som det hver eneste uke kommer en ny tjeneste eller program som gjør dette mulig på et eller annet vis.

På grunn av begrensninger i iOS hva gjelder filhåndtering er det ikke alle typer filer man får overført fra og til enheter helt uten videre, i hvert fall ikke uten hjelp fra en tredjepart.

iCloud kan være nyttig i mange sammenhenger, for eksempel for synkronisering av bilder i Bildestrøm eller dokumenter i apper som Pages og Numbers. Men så hender det at man vil overføre filer på manuelt vis, kanskje fordi man trenger en skjermdump fra iPhone-en på Mac-en akkurat der og da.

Det er her den nye løsningen Instashare kommer inn - som en reddende engel?

Dra og slipp filer

Instashare blir av utvikleren beskrevet som «AirDrop for iOS & OS X». AirDrop er den innebygde filoverføringsfunksjonen som Apple introduserte i OS X med Lion og som lar deg enkelt sende filer til andre på et nettverk bare ved hjelp av dra- og slipp-funksjonalitet.

Instashare fungerer på cirka samme måte. Du installerer appen på din iPhone, iPad eller iPod touch, og så installerer du også programmet på din Mac. Trådløst nett eller Bluetooth må være aktivert på enhetene for at filer skal overføres mellom hverandre. På Mac-en ligger Instashare som et ikon i menylinjen øverst. Når du trykker på ikonet, vil du få opp en rullegardinmeny.

For å sende en fil til for eksempel iPad-en din trenger du bare å finne den på Mac-en din i Finder, og deretter dra den over på Instashare-ikonet. Når du har gjort det, vil du se at programvinduet endrer seg til å vise en liste over enheter tilgjengelig for filøverføring. Slipp filen på den iDingsen du ønsker å sende filen til.

På mottaker-enheten er du nødt til å ha Instashare-appen åpen for at filoverføringen skal starte. På denne enheten vil du deretter få spørsmål om å godta en innkommende fil. Du trykker så klart på Allow.

Når filen er overført, kan du velge å åpne filen fra Instashare-appen eller åpne den i en app som støtter filformatet filen kommer i. Overfører du et Word-dokument, får du muligheten til å åpne det i Dropbox, Mail, Pages, GoodReader og lignende.

Dersom du skal sende filer til Mac-en din, har du flere muligheter. iOS-appen har sin egen foto-fane hvor du kan overføre bilder lagret på enheten din. Du kan også sende andre type filer, men da må du gå via tredjepartsappene hvor de filene er lagret i. Fra de appene er det nemlig mulig å sende filer til Instashare, og så deretter sende filene til Mac-en igjen. Bare se etter en Del-knapp.

Gratis, kommer til Android og Windows

Dette hørtes kanskje omstendelig ut, men Instashare er faktisk utrolig enkelt å bruke. Brukergrensesnittet til appene er dessuten rent og pent. Og enn så lenge er tjenesten også gratis. Mest interessant er det kanskje også at selv om det kun finnes apper for iOS og Mac i dag, så lover utviklerne også at apper for Android og Windows kommer snart.

Du kan laste ned Instashare fra App Store her. Appen er universal, men iPad-utgaven har et spesialtilpasset (og lekkert) grensesnitt. Mac-versjonen er foreløpig i beta, men kan lastes ned fra utviklerens nettside her (zipfil). Les mer på instashareapp.com.

Les om: