Enkelt å lage Mac-animasjoner

Enkelt å lage Mac-animasjoner

Video: Med iStopMotion er det enkelt å lage avanserte videoanimasjoner på Mac.

Firmaet Boinx Software har utviklet et verktøy som tar hånd om dine digitale videoanimasjoner.

I vår høyst digitaliserte verden har god, gammeldags animasjon fremdeles appell. Se bare på suksessen til 2D-animasjonsfilmen Persepolis, som er håndtegnet, eller Nick Parks' Flukten fra Hønsegården. Kanskje neste Oscar kan bli din?

LES OGSÅ: iMovie 09: Hva er nytt?

Tidkrevende prosess

Enten det er snakk om såkalt Claymation eller vanlig Stop Motion-animasjon så er den fotografiske prosessen lik: Sett opp skuddet, ta et bilde. Justér skuddet ved å flytte en figur eller liknende, ta et nytt bilde. Fortsett slik til du har 24 bilder - det er nok for ett sekund med film. Multipliser etter behov.

Men fortvil ikke. Du kan selvfølgelig fremskynde prosessen ved å spille av animasjonen din med færre bilder per sekund, eller eventuelt forenkle selve animasjonen.

Boinx Software har utviklet et verktøy kalt iStopMotion som tar seg av den digitale produksjonssiden for deg. Dermed har du kontroll på halve jobben i hvert fall - leiren får du kna selv. Eller flytte rundt på pappfigurene eller hva det måtte være.

Tre bildekilder

Det fine med iStopMotion er at du kan velge mellom tre forskjellige bildekilder, som kan ha «live» forhåndsvisning av hva det tas bilde av på Mac-skjermen. Du kan velge å bruke det innebygde iSight-kameraet på Mac-en, eller et av flere video-kameraer som støttes, deriblant også enkelte HD-kameraer; eller et stillbilde-kamera som støtter Picture Transfer Protocol (PTP). Og så er du igang.

I tillegg til å ta stop motion-bilder kan iStopMotion v2 også automatiseres til å ta time-lapse-sekvenser. Det vil si at et kamera stilles inn til å ta et bilde med et gitt tidsintervall over et definert tidsrom.

Disse bildene kan til slutt settes sammen og vil gi en effekt av at tiden går raskere. For eksempel en knopp som åpnes og slår ut i blomst i løpet av noen sekunder.

LES OGSÅ: Mye spennende Photoshop-nytt

Tre versjoner

iStopMotion kommer i tre forskjellige versjoner: Home, Express og Pro. Disse er tilpasset ulike ambisjons-nivåer, og er priset til henholdsvis omtrentlig 360 kroner, 725 kroner og 3650 kroner. Flerbruker familie-lisenser er også tilgjengelige.

Programvaren kan kjøpes via Kagi her .

Du kan lese mer om iStopMotion hos BoinxSoftware her .

Nedenfor kan du se video-demonstrasjoner av kamera-oppsett samt en enkel animasjon.


Quick stop-motion test from TheDeadlyDeaths on Vimeo.