Enorme flashdisker på vei

Enorme flashdisker på vei

Bitmicro jobber med flashdisker med over en terabyte lagringsplass.

Flashdisker, også kjent som SSD eller Solid State Drive, er det nye, store om dagen. Disse flashbaserte harddiskene er på de fleste områder bedre enn dagens platebaserte harddisker.

LES OGSÅ: Raskere flashdisk fra Mtron

Slike disker inneholder ingen bevegelige deler, noe som gjør at de tåler mer og bråker mindre. Strømforbruket er også langt lavere enn for tradisjonelle harddisker, til tross for at ytelsen gjerne er et par hakk høyere.

Det er dog to områder hvor flashdisker ikke kan måle seg med vanlige harddisker. For det første byr SSD på atskillig mye mindre plass en vanlige harddisker, gjerne 32 eller 64 gigabyte, mot opp til en terabyte for platelager. Det andre området er pris, flashdisker er nemlig et par ganger så dyre, og da er kapasiteten gjerne en tiendedel også.

Sistnevnte ser det ikke ut til å komme noen løsning på med det første, men punktet om tilgjengelig lagringsplass ser ut til å løse seg i løpet av kort tid. Flashdiskprodusenten Bitmicro jobber om dagen med en flashdisk i 3,5-tommers format med hele 1,6 terabyte lagringsplass.

Disken som er under utvikling har fått navnet Altima 4GB FC. Ifølge Bitmicro vil den nye flashdisken by på aksesstid på 0.03ms og en effektiv overføringshastighet på 230MB/s.

Bitmicro jobber også med en 2,5-tommers flashdisk, denne vil etter alt å dømme leveres med 416 gigabyte lagringsplass.

Lansering for de nye flashdiskene er satt til første halvdel av 2008. Noen pris er så langt ikke offentliggjort, men vi tør gjette at de neppe blir priset til et nivå som gjør dem aktuelle for folk flest.

Les mer om Bitmicros flashdisker her.

LES OGSÅ: Alienware med SSD i bærbare

Les om: