Eplehuset kjøper Humac

Eplehuset kjøper Humac

Vips ble landets to store Apple-kjeder til én.

Apple-forhandler Eplehuset har 12 butikker rundt omkring i Norge. Nå overtar kjeden Humacs åtte butikker og befester med det rollen som Norge største forhandler av Apple-produkter.

I en pressemelding skriver selskapet at oppkjøpet er en naturlig konsekvens av at markedet for forbrukerelektronikk er under stort press, og at konsolidering i markedet derfor en naturlig.

- Vi har vist en sunn drift og lønnsomhet i Norge gjennom 12 år med verdens sterkeste merkenavn i våre butikker. Gjennom dette grepet sikrer vi vekst og lønnsomhet for selskapet fremover, og ikke minst tilgjengeligheten for kundene gjennom disse butikkene, sier hovedeier og administrerende direktør Bjørn Tore Breivik i Eplehuset.

Eplehuset er et norsk heleid selskap med hovedkontor i Trondheim. Siden 2002 har selskapet åpnet og drevet butikker landet rundt, og har i tillegg nettbutikken eplehuset.no. Selskapet har også et landsdekkende serviceapparat.

- Eplehuset har også stor styrke på service-siden, hvor vi håndterer en stor andel av service-arbeidet for Apple-kunder i Norge. Med overtagelsen av service-verkstedet fra Humac styrkes også denne satsingen ytterligere, sier Breivik.

Pris og andre betingelser knyttet til overtagelsen er ikke kjent.

Overtagelsen 1. september omfatter alle ansatte i butikkene, på serviceverkstedet og i bedriftsavdelingen, dog ikke Humacs norske hovedkontor og administrasjon, kommer det frem av pressemeldingen.

Les om:

Komponenter