eSATA for MacBook Pro

eSATA for MacBook Pro

ExpressCard/34-kortplassen har fremdeles bruksområder.

Apples nyere MacBook Pro-modeller er utrustet med en SD-minnekortleser til fordel for ExpressCard-kortplassen. Til glede for alle fotografer med digitalkamera som benytter SD-kort.

Det finnes likevel en del profesjonelle bruksområder for ExpressCard, og det er grunnen til at Apple fremdeles leverer med en slik løsning på 17-tommeren.

10 terabyte eksternt

ExpressCard-utbyggingskort kan brukes til alt fra SolidState-disker til 3G-modem og til en eSATA-kontroller.

Sonnet har en løsning for sistnevnte. Sonnets Tempo SATA Edge Express/34-kort passer rett inn i Mac-en.

Med et slikt kort kan du bruke de fleste eksterne harddisk-kabinetter med enkel- og dobbel-disk, og til og med enkelt fire- og femdisk-løsninger. Dette vil kunne gi deg ekstern datalagring opp mot 10 terabyte.

eSATA vs. FireWire800

Kortet har en enkel ekstern 3 Gb/s SATA II port, noe som gir data-overføringshastigheter (på papiret) på opptil 110 MB/sekund skrivehastighet, og 125 MB/sekund lesehastighet.

Les også: Spennende smånytt i MacBook Pro

Det er omtrent fire ganger så raskt som USB 2.0. Apples innebygde FireWire 800-port yter omtrent en tredjedel av dette, men foretrekkes ofte for sin pålitelighet og prosessor-uavhengige robusthet.

Du kan lese mer om Sonnet Tempo SATA Edge ExpressCard/34 her. Pris cirka 50 dollar - omlag 300 kroner i innkjøpspris. Kompatibel med OS X 10.3 eller senere.

Les om:

Komponenter