EU etterforsker iPhone-eksplosjoner

EU etterforsker iPhone-eksplosjoner

Apple må forklare en rekke episoder med eksploderende iPhone-er og iPod-er.

Den siste måneden har det dukket opp flere historier om defekte håndholdte produkter fra Apple. I Frankrike fikk en tenåring glassplinter i øyet av fra en iPhone som plutselig eksploderte, ifølge nyhetsbyrået AFP. I Storbritannia var det en iPod touch som eksploderte etter at den falt i bakken, skriver The Times.

Oppmerksomheten rundt disse episodene har nå fått EU-kommisjonen til å starte en etterforskning av saken, skriver Macworld.se.

- Isolerte hendelser

Apple har blitt bedt om å gi sitt syn på det som har skjedd, i tilfelle det kan bli snakk om en eventuell tilbakekalling av produkter. Apple mener imidlertid at det dreier seg om isolerte hendelser, ikke en generell produksjonsfeil.

- Vi er klar over disse rapportene i media, og vi venter nå på å få tilsendt iPhonene fra kundene. Inntil vi har de fullstendige detaljene, har vi ikke mer å si om saken, sier en britisk Apple-talsperson til Macworlds nyhetstjeneste.

Defekte batterier kan være årsaken

Utover de to nevnte tilfellene er det også blitt rapportert om en hendelse i Nederland hvor en bil brant opp etter at eieren la igjen sin iPhone 3G. Dette tilfellet er imidlertid ikke blitt rapportert til Rapex, det vil si det EU-organet som har som oppgave å advare medborgerne om farlige produkter, skriver Macworld.se.

Defekte litiumonebatterier er ofte årsaken til problemer med overoppheting på forbrukerelektronikk. Sør-koreanske myndigheter ba i juni Apple om å tilbakekalle sin førstegenerasjons iPod nano etter fire tilfeller siden desember 2008 hvor batterier ble overopphetet eller eksploderte.

Har du opplevd at din iPhone eller iPod har eksplodert?

Les om: