Eu raser mot Microsoft

Eu raser mot Microsoft

Microsoft øker i servermarkedet. - Dette er helt uakseptabelt, sier EU-kommisjonær Neelie Kroes.

EU kan ikke godta at Microsoft forsetter å øke sin markedsandel i Europa med taktikker som var forbudt av Eu allerede i 2004.

Det sa EUs kommisjonær for konkurransen, Neelie Kroes, torsdag i Europaparlamentet. De er tre år siden at Kommisjonen i EU ga Microsoft en stor bot for å ha brutt konkurranseloven, men selskapet hører fremdeles ikke etter, mener Kroes.

LES OGSÅ: EU risikerer flere gigantbøter

Ifølge tallene som Kroes håndterer har markedsandelen på servermarkedet til Microsoft økt fra 60 prosent i 2004 til mellom 70 og 75 prosent nå.

- Dette er helt uakseptabelt, sier Kroes.

Bot på bot

Microsoft har fremdeles ikke skaffet tilstrekkelig informasjon til sine konkurrenter om interoperabilitet, etter EUs krav fra 2004. Å holde denne informasjonen hemmelig er ulovlig. Så lenge de fleste kontor-pc-er kjører Windows er det ifølge EU mye lettere for it-avdelingen å kommunisere med Microsoft-servere enn med konkurrenter som Sun.

Microsoft har lovt å å overholde EUs avgjørelse, men har samtidig anket dommen. I juli i fjor fikk Microsoft en tilleggsbot på 280 millioner euro, eller 2,3 milliarder kroner, i tillegg til boten på 497 millioner euro, eller fire milliarder kroner, som selskapet fikk i 2004.

Komponenter