Eventyrlig vekst for Apple

Eventyrlig vekst for Apple

Det siste kvartalet har Apples resultat økt med hele 90 prosent.

Grunnet økte forsendelser av Mac og Iphone kunne Apple tirsdag rapportere en resultatøkning for selskapet på hele 90 prosent for de første tre månedene i 2010. Nettoprofitten for kvartalet som endte 27. mars var på hele 3,07 milliarder amerikanske dollar, mot en profitt på 1,62 milliarder dollar for samme periode i fjor.

Selskapets aksjeverdi har også økt med 3,33 dollar per aksje, noe som gir et utbyttet på 13,5 milliarder dollar og utgjør en vekst på hele 49 prosent fra fjorårets periode.

Liten nedgang for Ipod

Forsendelsene av Ipone på verdensbasis var på 8,75 millioner enheter i samme kvartal, noe som er en økning på 131 prosent i forhold til fjorårets periode. Forsendelsene av Mac økte med 33 prosent fra samme periode, med 2,94 millioner forsendelser på verdensbasis.

For Ipod opplevde selskapet derimot en liten nedgang på en prosent, med en forsendelse på 10,89 millioner. Denne lille tilbakegangen har likevel hatt lite å si mot selskapets eventyrlige vekst den siste perioden.

Suksess for iPad

Selskapets konsernsjef Steve Jobs mener den nye Ipaden er èn av grunnene til sukksessen.

- Vi har lansert den revolusjonerende nye iPaden, som kundene elsker, og vi har også flere nye ekstraordinære produkter under planlegging i år, forteller han.

Ipaden ble sluppet 3 april i år, og solgte nærmere 300 000 eksemplarer allerede den første dagen på markedet.

Vekst i Asia

Salget av Ipone er en av grunnene til Apples totale vekst, med en salgsinntekt på 5,58 milliarder dollar. Dette utgjør en økning på 124 prosent fra i fjor, og er mye takket være resultatene i det Øst-Asiatiske markedet. Her hadde iPhone en salgsvekst på hele 474 prosent. Utbyttet fra salget av Mac-maskiner var på 4.45 milliarder dollar, en økning på 27 prosent.

Om forsendelsene av Mac vil påvirkes av Ipaden er ennå uvisst.

- Foreløbig vet vi ikke nok til å vurdere dette, sier Apples toppsjef Tim Cook ifølge Computerworlds internasjonale nyhetstjeneste.

Komponenter