EVGA med støtte for fire GTX 285!

EVGA med støtte for fire GTX 285!

Lar deg kjøre hele fire GTX 285 Classified-kort i samme pc.

Det nye grafikkortet fra EVGA er basert på Nvidias svært så potente Geforce GTX 285-løsning, og inngår i selskapets Classified-serie. Komponentene i denne serien brukes blant annet av den smått legendariske overklokkeren Kingpin, og har slått flere verdensrekorder i overklokking.

I utgangspunktet består Classified-serien av et hovedkort med hele syv PCI Express 2.0-spor, samt et grafikkort basert på Geforce GTX 285. Takket være en spesialutviklet SLI-kobling er det mulig å koble sammen hele fire slike grafikkort, noe som burde legge til rette for rekordytelse. For ikke å snakke om rekordpriser. Vil du kjøre fire grafikkort kreves nemlig hovedkortet i Classified-serien også. Til sammen vil prisen bli rundt 20 000 kroner for hovedkort og fire grafikkort, pluss at du nok bør ha et par skikkelige strømforsyninger til et par tusen kroner hver.

Takket være komponenter av høy kvalitet, blant annet kondensatorer med ekstra lav esr-motstand og åttefasers digital pwm, skal kortet være svært godt egnet for overklokking. For å takle overklokking av det mer ekstreme slaget er kortet i tillegg utstyrt med hele tre strømkontakter, mot normalt to. Når man i tillegg har muligheten til å kjøre hele fire slike kort i samme maskin, mistenker vi at man bør ha strømforsyning, eller kanskje aller helst flere strømforsyninger, av svært høy kvalitet for å få det hele til å fungere stabilt.

EVGA Geforce GTX 285 Classified kjører med 648 megahertz som standard på grafikkjernen, mens shaderne er klokket til 1 476 megahertz. Minnet er gddr3 på 2 484 megahertz. Men alt det er altså før man har begynt på selve overklokkingen.

Hvor mye kortet vil koste her til lands, om det i det hele tatt blir å få kjøpt her, sies det ikke noe om. Det er imidlertid mulig å forhåndsbestille både hoved- og grafikkortet via selskapets nettside. Prisen for EVGA Geforce GTX 285 Classified er 380 dollar, eller rundt 2 300 kroner, pluss frakt og norske avgifter. For hovedkortet må du ut med 450 dollar om du forhåndsbestiller fra produsenten, noe som tilsvarer omtrent 2 700 kroner, pluss frakt og avgifter.

Les mer om den nye Classified-serien hos EVGA.

Les om: