Exposé - slik bruker du det

Exposé - slik bruker du det

TIPS: Enkel snarvei til programmene dine i Mac OS X.

Det er mange måter å jobbe mer effektivt på i Mac OS X. Når du skal veksle mellom programmer har du flere alternativer.

Du kan bruke den vanlige Alt-Tab-metoden. Eller du kan bruke klikke-metoden, altså ved å bruke musa og klikke for å få tilgang til programmet via Docken. Men Mac OS X har også en annen kjekk funksjon, Exposé.

LES OGSÅ:

13 gode gratisprogrammer til Mac

F3 eller F9

Exposé viser deg alle åpne vinduer ved hjelp av ett tastetrykk. Det legger vinduer på skrivebordet til en organisert miniatyrvisning slik at du raskt kan navigere mellom programmene og vinduene du jobber med.

For å aktivere Exposé trykker du ganske enkelt bare på F3 (eller F9 på eldre tastaturer). Hvis du holder markøren over et vindu, får det en blå markering rundt seg. Klikk på et vindu for å gå til det. Du kan også velge vindu ved piltastene, hvis du vil slippe å bruke musen i det hele tatt.

Du har også en rekke andre muligheter med Exposé. Du kan få frem skrivebordet ved å trykke på Kommando og F3 (eller F11). Ønsker du å hente opp innstillingspanelet for Exposé, kan du trykke på Tilvalg (Alt) og F3. For å se alle åpne vinduer i ett enkelt program kan du trykke på Funksjonstasten (Fn) og F3 (eller F10).

LES OGSÅ:

Slik tar du skjermdumper i Mac OS X

Kom i 2003

Exposé er ingen ny funksjon i Mac OS X, og ble introdusert med operativsystemet i 2003 da Mac OS X 10.3 Panther ble lansert. Til å begynne med fungerte den bare med tastene F9, F10 og F11, men har siden blitt flyttet til F3-tasten. De gamle tastene kan fortsatt brukes for å aktivere funksjonen.

LES OGSÅ:

Fem smarte Finder-triks

Les om:

Komponenter