Få Googles kroppssurfer på Mac

Få Googles kroppssurfer på Mac

Ny tjeneste for å utforske menneskekroppen krever nettleser med støtte for 3D-grafikk. Vi viser deg hvordan.

PC World skrev nylig om Google nye læringsverktøy Google Body Browser, som bruker HTML5-teknologi for å utforske menneskekroppen i lagvis tredimensjonal detalj.

Men 3D-grafikken i denne nyheten forutsetter en nettleser som har innebygget støtte for WebGL, en nyere standard som ikke er implementert i de fleste lanserte utgavene av nettleserene enda.

For å få testet Google Body Browser på din Mac har du følgende valgmuligheter: Du kan prøve om du får det til i Google Chrome 8, som er ute nå. Eller du kan laste ned en betaversjon av Firefox eller Safari WebKit.

Følg instruksjonene nedenfor, og pek til slutt din valgte nettleser til denne adressen for å se om det fungerer: bodybrowser.googlelabs.com . Lykke til!

Les også: Apple med gratis utvikler-bøker

Safari / WebKit

Det enkleste er nok å installere en såkalt Nightly Build av WebKit, som Apples nettleser Safari er bygget på. Disse er løpende utviklingsstadier av kommende versjoner av motoren bak Safari, som også brukes av andre.

Utviklingen av denne har kommet lengre enn den versjonen av nettleseren som Apple leverer med maskinene sine, men disse er fremdeles uferdige og kan være ustabile. Du kan laste ned seneste Nightly Build av WebKit her .

Etter at programmet er installert lokalt, kjøres følgende i Terminalen for å aktivere WebGL:

defaults write com.apple.Safari WebKitWebGLEnabled -bool YES

Google Chrome

Har du Google Chrome 8 installert, kan du forsøke å slå på WebGL ved å skrive følgende i adressefeltet:

about:flags

Slå deretter på WebGL ved å klikke Enable under tilsvarende felt. Start Chrome på nytt.

Alternativet er å installere betaversjonen av Google Chrome 9 herfra. For å aktivere WebGL må Chrome 9 startes fra Terminalen ved å kjøre følgende kommando:

./Chromium.app/Contents/MacOS/Chromium --enable-webgl

Firefox

Firefox beta 4.0b1 støtter WebGL og kan lastes ned her. Riktignok må WebGL aktiveres også her ved å gå til adressefeltet med følgende adresse:

about:config

Søk deretter etter 'webgl' og velg webgl.enabled_for_all_sites for å aktivere.

Se produkt-demovideo nedenfor.

Les om: