Få kontroll på gjøremålene via nettet

Få kontroll på gjøremålene via nettet

Nå er det blitt enkelt å få ting gjort - ihvertfall som liste.

Det å holde rede på hva en skal gjøre til enhver tid er en liten jobb i seg selv. Den syvende sansen har fungert godt for mange under papir-paradigmet, og en del skeptikere tviholder på denne velprøvde, men lite fleksible metoden.

GTD

Outlook-brukere har en slik funksjon innebygd i form av en gjøremålsliste, og det finnes en rekke programmer både for Mac og for iPhone for Getting Things Done-entusiaster. Apple har dedikert en egen nettsiden til temaet, se her.

Problemet - eller utfordringen, som man pleier å si - er at det å håndtere og vedlikeholde slike lister, hvor enkle programmene enn måtte være, er en jobb i seg selv. Som ofte tar lengre tid enn man ønsker. Kanskje til og med lengre tid enn den tingen som man ønsker å få gjort i seg selv. Dette blir det nå en slutt på.

Teux Deux

Nettstedet med det litt vanskelige navnet Teux Deux har gjort huskelappen så enkel som det overhodet går an. Navnet er bare et ordspill som henspiller på To Do. Nettsiden er utviklet av to grafiske designere, Swiss Miss og Fictive Kin, og er en fryd for øyet og for hjernen. Kontoer er inntil videre gratis.

Ukes-visning

Prinsippet er såre enkelt. Din egen side, etter at du har logget inn, viser deg uken du er i. Dager fra fortiden er grå, men er med for å vise hva du har gjort før. Dagens dag er rød, og er dermed i fokus. Morgendagene er sorte. Samme logikk følges av de forskjellige gjøremålene som er oppført under hver dag. Alle dager har selvfølgelig dato, og man blar til høyre eller til venstre med store piler.

Under hver ukedag er det et tekstfelt der man kan skrive inn ting som skal utføres. Kolonnen under dagen er begrenset i antall tegn, men lange oppføringer kan vises ved å la musen sveve over oppføringen. Er jobben utført, klikker man enkelt på den, og så strykes den ut. Men den blir liggende for at du skal kunne huske på den senere.

Dra og slipp

Å flytte oppgaver fra en dag til en annen er bare en dra-og-slipp-operasjon. Så det er mulig å forskyve ting fremdeles, så det er ikke sikkert det blir en slutt på internett-prokrastinering med det første likevel. Vi får se.

Og helt til slutt kan man flytte oppføringer over i Someday-rubrikken. Litt sånn som man ofte gjør med nyttårsforsettene et stykke ut i februar.

Gratis

Teux Deux finnes her, og krever ikke annet enn en nyere nettleser. Registrering og bruk er som sagt inntil videre gratis. Og vil i fremtiden komme for iPhone også. Inntil videre kun på engelsk. Demo-video under.

TeuxDeux Demo from TeuxDeux on Vimeo.

Les om:

Komponenter