Få mer ut av IE8

Få mer ut av IE8

Tre enkle tips som gjør Internet Explorer-hverdagen litt lettere.

Internet Explorer har fått mye kritikk opp gjennom årene, men Microsofts nettleser er utvilsomt på rett vei. Internet Explorer 8 er den foreløpig siste i rekken og nettleseren har en rekke nyttige funksjoner som gjør surfingen litt lettere enn før. Her er tre tips til hvordan du får enda mer ut av IE8.

LES OGSÅ:

TEST: Internet Explorer 8

Raskere søk i nettsider

I tidligere utgaver av Internet Explorer søkte du etter innhold på sider via en sprettoppboks. I versjon 8 har nettleseren fått et innebygd søk, likt det vi finner i Mozilla Firefox. Trykk på Ctrl-F for å hente frem søkefeltet og tast inn det du leter etter. Nettleseren vil markere det nærmeste treffet etter hvert som du fyller på med tegn.

Litt stilig er det at IE markerer søkeresultatene i forskjellige farger - hvis ordet for eksempel finnes i både i en tittel og ingress på en artikkel (se bildet til høyre).

Tilgang til flere e-postkontoer

Her er kanskje en lite kjent funksjon i Internet Explorer 8: Muligheten til å sjekke flere Gmail-kontoer samtidig og uavhengig av hverandre. Dette gjøres med

Start IE8 og gå til Gmail. Hak av for Husk meg på denne datamaskinen når du logger inn. Trykk på Alt-F, I og trykk på Enter. Dette åpner en Ny økt. Logg deretter inn på din andre Gmail-konto, men sørg for å fjerne haken ved Husk meg på...

Dette fungerer med andre nettbaserte e-postkontoer og tjenester som ikke liker å ha flere økter gående samtidig.

LES OGSÅ:

Ryddigere utskrifter fra Internet Explorer

Synkroniser bokmerker med Xmarks

Vi har sagt det før, og sier det igjen: Xmarks er det perfekte verktøy for å synkronisere bokmerkene dine (hvis du bruker Internet Explorer, Firefox og Safari - Opera-brukere har denne funksjonen innebygd i nettleseren).

La oss si at du bruker Firefox hjemme, men er tvunget til å surfe med Internet Explorer på jobben. Xmarks vil sørge for at bokmerkene dine blir synkronisert mellom de to pc-ene og de to forskjellige nettleserne. Det gjør også at bokmerkene dine er tilgjengelig fra en hvilken som helst pc, smarttelefon og så videre.

LES OGSÅ:

Samme bokmerker overalt

Sørg bare for å sjekke innstillingene før du setter i gang med den første synkroniseringen. Xmarks gir deg nemlig muligheten til å sammenslå eller overskrive bokmerker i den ene eller den andre retningen. Det kan være lurt å tenke litt rundt hvordan den første synkroniseringen skal foregå.